Стварно на Климент Охридски го има факултетов? Колку е партиципацијата за вонредни студенти? Благодарам.
Од мала сум сонувала да бидам сообраќајец,џандар или полицаец незнам како точно се вика но подетално е дека сакам да стопирам на улица од секогаш сум го сакала тоа. Но проблемот е што не се разбирам скоро па ич дали треба да одам факлутел или нешто друго. Имам 17 години и наредната година завршувам па ако некој знае како одат тие процедури колку треба да сум физички спремна нека го сподели своето мислење или искуство. Ви благодарам
Здраво сакам помош ... Вака аплицирав за вработување во мвр-инспектор , во понеделник имам општо образовен тест (стручен тест) и психолошки тест . Дали некој од вас има искуство од тестирањето , каков вид на прашања ќе има и за колку дена се објавуваат резултатите! Ви благодарам .
Криминалистика ме влечи ,, како каде средно/факултет теско лесно кој се предностите и на крај каква работа може да се најди некој нека објасни со има осетено на своја кожа.
Некој да сподели искуство за смерот Криминалистика?.на факултетот за безбедност.ми изгледа интересно и сакам да го учам...
Дали некој што студира криминалистика на ФОН ја има книгата Сообраќајна криминалистика од Методија Ангелевски или знае каде може да ја најдам ? на ФОН ја нема