Баш дека нема регулација се популарни. Нема трошоци за трансакции и се децентрализирани, никој не раководи со нив. Некако анонимно оди целата работа шо од една страна можда е океј ама од друга страна еден куп криминали можи да се прат. Од друга страна па еврото, доларот а и општо било која валута постојат одамна и тешко можат да се бутнат. Во Америка е ептен изнормализирано ова. Читав пред некој ден дека градоначалници, административци, вуатевр сакале платата да им биде секој месец во криптовалути исплатена. Се согласувам дека се движат ко шо ќе дувни ветрот затоа пишав дека не се знае дали биткоин или нешто друго ќе биде иднината. Битно и парата ќе се издигитализира уште повеќе. Во каква форма, ќе видиме.
Зависи од сумата што ја имаш, односно сакаш да ја продадеш различни се провизиите на менувачниците. Пиши на пример што коини имаш и колку сакаш да продадеш, цена. Ако ми одговорат на пример јас ќе ти ги купам или некој друг што е заинтересиран. Ти праќам адреса од walletot, ми ги прашаш coin-те на мене, а јас ти плаќам ќеш.
99.9% ништо не разбираат, ама ќе им се погоди паричка ко Шиба и се експерти. Имате инаку продавница за Крипто до Иуте кредит кај Соборна. Купувате преку нив која паричка сакате и ви ја префрлаат на Wallet. Мислам дека над 1000% е 3% провизија за нив.
лол каква коцка,го пратам уште пред 7-8 години,мојот другар од тоа си направи две куќи и еден стан во Скопје. Треба да знаеш како,кога да купиш и во што ставаш,инаку btc ќе стигне над 400к. Поздрав
Е де! Ко секоја друга коцка. Има добитници, ама има и губитници. Затоа реков е 'како што ќе дувне ветрот'. Воопшто не е стабилна криптовалутата. Утре може компјутер да ги купи сите криптовалути и после да ви ги продава по милион пати повисока цена.
И дај предложете некоја криптовалута што има тенденција да има брз раст со мал влог да ја земам? Биткоинот веке е отиден и етериум исто..
a od binance moze li da se prefrlat na nasa debitna karticka ili devizna treba da vadam? realno pojma nemam
хах,ако не постои крипто како планираш да купиш некоја графичка или да префрлиш пари во странство без провизија или да платиш само со bardcode. Ако го снема крипто сите компјутери ќе бидат безвредни како што се и графичките. една добра графичка те чини 4000€ да копаш со неа месечно вади 400€ а 60€ струја и помалку заради тоа купуваат ригови.
ma jas pojma nemam od ova ni kakvi koini se jas se kockav vonekoe rusko kazino i od nekoi drugi ruski sajtovi i prefrlav na payeer ,rublji imav ama ne mozev da gi izvadam i gledav na payeer ima nesto btc otvoriv coinbase i na taa adresa gi prfrliv 200 i nesto dolari imam