Крстозбори

Discussion in 'Слободно време' started by Wild.Child, Jul 9, 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Ептен сакам да решавам крстозбори особено кога ми е многу досадно или пак кога нема што да се прави.

2. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

И јас многу сакам да решавам крстозборки. Кога ми е досадно и нема што да правам си решавам.
    Најмногу ги сакам Теа крстозборките. :)

3. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

на мене ми е одлична занимација кога ми е досадно и дома секогаш имам крстозбор

4. creshicka

creshicka Популарен член

И јас многу сакам да решавам крстозбори. Оние од Теа ми се најдобри но и дневните во Вест не се лоши. :)

5. Miss666

Miss666 Популарен член

За разлика од повеќето јас не сакам да решавам крстозбори.. Не ми се интересни, што знам.. Онака, знам некогаш да решам по нешто ама не ми се пасија.. За тоа е тука мама.. Она луѓе, е луда по крстозбори.. :D

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Решавам да.
    Ама само тие што се со по една, или две букви. Пример кратенка од нечие име и презиме. Или пак, да погодам која е личноста на фотографијата. Абе такви, можам 20 да решам. Без никаков проблем.
    Секогаш јас ги почнувам, а мајка ми ги довршува. :wasntme:
    Иначе највеќе сакам да решавам судоку. Некои ги решавам до крај, некои само ги ушмрљувам, една па друга бројка. Ама битно, интересни ми се. :rofl:

7. Lola-M

Lola-M Популарен член

Уфф, кога сум нервозна или под стрес или во некое исчекување....фаќам крстозбори.Ми го одвлекуваат вниманието од несакани мисли и ме релаксираат.

8. glow

glow Популарен член

Пред неколку години бев луда по крстозбори. Кога и да имав слободно време обавезно земав и решавав.
    Ќе ми останеа обично неколку недорешени, татко ми ќе земеше и ќе дорешуваше по мене. Па ќе земев јас да разгледам што решил и си знаев за другпат.. :D
    А ич не сакам да дорешувам крстозбори кои некој ги започнал. Само ако е празен, иначе не. :)
    Сега чат-пат знам да пуштам на интернет, ама не е тој филингот.

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Не решавам многу крстозбори.Некако досадни ми се.Мислам дека времето си го губам за џабе кога можам нешто попаметно да направам.Како и да е,ова е моето мислење. :?:

10. Sanniii

Sanniii Популарен член

Решавам кога ми е ептен досадно. Можам да ги решам до пола, но натаму никако.
    Јас ги почнувам, а мајка ми ги довршува. :)

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Јас не решавам крстозбори, повеќе решавам осумнасочник :D

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Крстозбориве почнав да ги решавам уште од многу многу мала, од 7 години можеби.

Моите дома се тата-мата во крстозбориве, во задните страници на крстозборите ретко кога оставаат нешто. |(
    Периодов, знам да фатам некогаш крстозбор во рака од овие Теа крстозбори што излегуваат за викенд. Ги сакам сите видови, од судоку до обични енигматики.
    Имаше периоди кога по 10 судоку решавав на ден, од што бев премногу заразена.

Бидејќи решавам од мала, усовршена сум и ми се случува по 2-3 поими само да оставам. Понекогаш и ги решавам целосно. :!:
    Good girl.

13. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Да решавам многу. Секој ден обавезно од весникот ја решавам. Ги решавам сите видови на крстозбор. Убаво е за мозокот а башка и имам научено некои работи :) најмногун обожавам на плажа да си решавам

14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Кога бев помала и ме чуваа баба ми и дедо ми, со дедо ми секој ден решававме крстозбори.
    Посебно зимно време, седнати до ќумбето, се греевме и размислувавме. Додуша, повеќе тој, јас повеќе уживав во неговото друштво и се восхитував на неговото знаење.
    Понекогаш и мамев, читав решенија кога ќе станеше тој, за да се погордее и со мене малку :lol: , тогаш мислев дека стварно ќе помисли дека сум погодила, денес разбирам дека бакнежот кој што следуваше беше само награда за снаодливоста.

Вака, премногу ретко се случува да земам и да решавам.
    Што знам.. можеби немам стекнато навика. :)

15. ljubam

ljubam Популарен член

Леле многу решавав порано.Особено ги чекав кога за една цена добиваше пакување од неколку крстозбори. Ретко мамев се трудев да ги решам ама да на крај кога не знаев секогаш ги проверував одгворите за да научам нешто. Иначе ми беше совршена релаксација дури мислам дека бев опседната еен период. Ќе пробам да се навратам на тоа кога сум во МКД.

16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Порано решавав многу а сеа од пуста мрза шо ме мрзи да купувам решавам на нет... ма зависи од расположението

17. rozy

rozy Истакнат член

порано да сга повеќе сакам судоку поинтересно ми е :)

18. 1-loveyou-1

1-loveyou-1 Активен член

Даа решавам, некогаш мноогу ќе ми е досадно, наместо некогаш времето да го поминувам пред компјутер решавам крстозбори. Интересно ми е :D

19. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

татко ми цел живот решава крстозбори сакам и јас

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Многу сакам да решавам, најчесто кога одам кај баба ми, во двор си седнувам и си решава...баш уживам. Но потоа обавезно ми се приспива тоа ми е мн. чудно.