Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крстозбори

Дискусија во 'Слободно време' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ептен сакам да решавам крстозбори особено кога ми е многу досадно или пак кога нема што да се прави.

2. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    И јас многу сакам да решавам крстозборки. Кога ми е досадно и нема што да правам си решавам.
    Најмногу ги сакам Теа крстозборките. :)

3. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    на мене ми е одлична занимација кога ми е досадно и дома секогаш имам крстозбор

4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    И јас многу сакам да решавам крстозбори. Оние од Теа ми се најдобри но и дневните во Вест не се лоши. :)

5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    3.873
    За разлика од повеќето јас не сакам да решавам крстозбори.. Не ми се интересни, што знам.. Онака, знам некогаш да решам по нешто ама не ми се пасија.. За тоа е тука мама.. Она луѓе, е луда по крстозбори.. :D

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Решавам да.
    Ама само тие што се со по една, или две букви. Пример кратенка од нечие име и презиме. Или пак, да погодам која е личноста на фотографијата. Абе такви, можам 20 да решам. Без никаков проблем.
    Секогаш јас ги почнувам, а мајка ми ги довршува. :wasntme:
    Иначе највеќе сакам да решавам судоку. Некои ги решавам до крај, некои само ги ушмрљувам, една па друга бројка. Ама битно, интересни ми се. :rofl:

7. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Уфф, кога сум нервозна или под стрес или во некое исчекување....фаќам крстозбори.Ми го одвлекуваат вниманието од несакани мисли и ме релаксираат.

8. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Пред неколку години бев луда по крстозбори. Кога и да имав слободно време обавезно земав и решавав.
    Ќе ми останеа обично неколку недорешени, татко ми ќе земеше и ќе дорешуваше по мене. Па ќе земев јас да разгледам што решил и си знаев за другпат.. :D
    А ич не сакам да дорешувам крстозбори кои некој ги започнал. Само ако е празен, иначе не. :)
    Сега чат-пат знам да пуштам на интернет, ама не е тој филингот.

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Не решавам многу крстозбори.Некако досадни ми се.Мислам дека времето си го губам за џабе кога можам нешто попаметно да направам.Како и да е,ова е моето мислење. :?:

10. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    3.137
    Решавам кога ми е ептен досадно. Можам да ги решам до пола, но натаму никако.
    Јас ги почнувам, а мајка ми ги довршува. :)

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Јас не решавам крстозбори, повеќе решавам осумнасочник :D

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Крстозбориве почнав да ги решавам уште од многу многу мала, од 7 години можеби.

Моите дома се тата-мата во крстозбориве, во задните страници на крстозборите ретко кога оставаат нешто. |(
    Периодов, знам да фатам некогаш крстозбор во рака од овие Теа крстозбори што излегуваат за викенд. Ги сакам сите видови, од судоку до обични енигматики.
    Имаше периоди кога по 10 судоку решавав на ден, од што бев премногу заразена.

Бидејќи решавам од мала, усовршена сум и ми се случува по 2-3 поими само да оставам. Понекогаш и ги решавам целосно. :!:
    Good girl.

13. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Да решавам многу. Секој ден обавезно од весникот ја решавам. Ги решавам сите видови на крстозбор. Убаво е за мозокот а башка и имам научено некои работи :) најмногун обожавам на плажа да си решавам

14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    7.324
    Кога бев помала и ме чуваа баба ми и дедо ми, со дедо ми секој ден решававме крстозбори.
    Посебно зимно време, седнати до ќумбето, се греевме и размислувавме. Додуша, повеќе тој, јас повеќе уживав во неговото друштво и се восхитував на неговото знаење.
    Понекогаш и мамев, читав решенија кога ќе станеше тој, за да се погордее и со мене малку :lol: , тогаш мислев дека стварно ќе помисли дека сум погодила, денес разбирам дека бакнежот кој што следуваше беше само награда за снаодливоста.

Вака, премногу ретко се случува да земам и да решавам.
    Што знам.. можеби немам стекнато навика. :)

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Леле многу решавав порано.Особено ги чекав кога за една цена добиваше пакување од неколку крстозбори. Ретко мамев се трудев да ги решам ама да на крај кога не знаев секогаш ги проверував одгворите за да научам нешто. Иначе ми беше совршена релаксација дури мислам дека бев опседната еен период. Ќе пробам да се навратам на тоа кога сум во МКД.

16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Порано решавав многу а сеа од пуста мрза шо ме мрзи да купувам решавам на нет... ма зависи од расположението

17. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    порано да сга повеќе сакам судоку поинтересно ми е :)

18. 1-loveyou-1

1-loveyou-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Даа решавам, некогаш мноогу ќе ми е досадно, наместо некогаш времето да го поминувам пред компјутер решавам крстозбори. Интересно ми е :D

19. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    татко ми цел живот решава крстозбори сакам и јас

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Многу сакам да решавам, најчесто кога одам кај баба ми, во двор си седнувам и си решава...баш уживам. Но потоа обавезно ми се приспива тоа ми е мн. чудно.