Крушево

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Zaljubena111, May 31, 2011.

1. fireeegirll123

fireeegirll123 Нов член

Здраво :)
    Да прашам, контакт број од автобуската станица во Крушево дали има некој?
    конкретно ми треба превоз за Крушево-Прилеп

2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Во Хотел Скорпион дали бил некој и дали е задоволен?

3. Dust

Dust Game Over

За цената што ја има за мене е сосема солиден хотел...

Tanjamm likes this.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Препорачајте ми вила или хотелво Крушево.

5. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Здраво Феминки, споделете искуство како е за 2 Август? Има ли гужви, колку е далеку Македониумот? Коњаницата пристигна ли?

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Дали некој/а бил/а периодов? Ме интересира сместувањето и цените.

7. Izaabella

Izaabella Популарен член

Јас бев пред една недела за викенд. Бевме сместени во Панорама, ради спа центарот највеќе. Плативме 140 евра, за една ноќ, четворица. Разгледај ја и Вила Јован, сум ноќевала и таму порано.
    Поефтино е од Скопје кога станува збор за кафе и јадење по локални ресторани, ама не е некоја драстична разлика. Инаку топло го препорачувам и ресторанот во склоп на самиот хотел, услугата е феноменална, јадењата фантастични.

TarantulaA, Feminka22 and eliesaab like this.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Баш ја разгледав Панорама, ми фаќа око. Туку, ми излегоа и Ла Кола. Да не имаш информација како е?

9. macysh

macysh Популарен член

Јас сум била во Каса и во Вила Ла Кола. Две поголеми куќички се, блиску една до друга. Колку што се сеќавам имаше двокреветни и трикреветни соби. Јас кога бев на лето плаќавме по 600-700 денари од човек за ноќевање, кога бев на зима искрено не се сеќавам ама нешто блиску, малку поскапо можеби. Префини газди, чисто, средено, убав поглед. Многу сум задоволна јас и пак би отишла таму. :)

А општо за цените низ Крушево, мене искрено ми беа драстично пониски, бар од Скопје. Јадевме, пиевме по кафани, кафичи, се надвор се храневме и не потрошивме многу.

eliesaab likes this.
  10. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Дали сте биле во Крушево деновиве? Дали знаете како се цените за ноќевање? Има ли снег?

11. $ophia

$ophia Популарен член

Бил некој со автобус од Скопје до Крушево? Да ми каже цена и преку која агенција?

12. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Има, Метро транс мислам. Никако не оди со нив. Никако. Подобро преку Прилеп со некој автобус или со кола. Цената за Метро транс е околу 500 денари во еден правец

13. $ophia

$ophia Популарен член

Зошто? Сум била до сега само со кола, па се интересирав за со автобус, но изгледа нема таква саглам опција

14. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Затоа што комбето се распаѓа, дува од сите страни, врата од багажник се отвора, ќе ти испаднат куферите... хорор е ...

$ophia likes this.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Гледам сте пишале за превозот до Крушево. Баш ми се одеше, одамна не сум била, гледам има некои новитети во градот, но автобус Скопје - Крушево воопшто нема. Значи Македонија наместо напред, оди назад. И сега знам, некој ќе рече, па добро денес сите одат со коли или преку Прилеп одат, ама па луѓе, си треба бре автобуски превоз и тоа редовен. Како ќе развиваме туризам и како тие луѓе таму ќе функционираат. Знам многу крушевчанки, така што не е ни чудо што се избега од таму, тоест секој кој можеше. Треба и кај нас редовни линии, макар минибуси, не мора автобуси, со возен ред истакнат на латиница на веб сајт, време на тргнување, стигнување, цена на билет. Таков имаат во Црна Гора и точен е возниот ред, и тоа е одлично за туристи. И џабе е се, и соби и вили и апартмани, кога на крајот местото е отсечено и многу луѓе се откажуваат од намерата да го посетат градот. Народот останува без пари вака или така. И таа карпата кај тунелот Скопје - Велес е ризик на патот, не преземаат мерки, ќе настрада некој, па после ќе се бара виновник. И одаман еднаш кога одевме за Крушево, комбето почна нешто чудно да мириса, да чади, па му сипуваа вода, ама среќа бевме на самата угорница пред Крушево, па можевме и пеш да продолжиме, ама тоа не е решение.

Alex.T likes this.
  16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Има автобус, барем така вика страната на автобуска. Еве провери овде.
    http://e-avtobuska.mk/PregledVozniRedovi.aspx

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Прашав телефонски, нема. Не ажурираат ништо онлајн. Овој возен ред важеше по смртта на Тоше. Во време на пандемија си закажав сместување во Берово, одам на автобуска, барам билет и ми велат „аааххх, за Берово автобус нема“, ама велам „како онлајн стои дека има 5-6 пати на ден“, ми кажуваат дека тоа не е точно. И чаре, ми вели „сакаш билет до Виница или до Пехчево, па снаоѓај се“. Земав до Пехчево, и сфатив потоа дека пехчевски превозник ги вози и беровчани, тоест ги префрла во комбе. На автобуска немаат поим. Која е логиката да платам превоз до Виница, па да се снаоѓам? Како? Виница нема автобуска, застануваат кај маркет во градот. Лудило. Еве и за Берово вади 10 линии на ден, а се две натаму, една во 14.00 со Андон и потоа во 16.30 и тоа е се.

kolovoz likes this.
  18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Ненормална работа. Само кај нас е ова возможно. А секогаш мислев дека страницата им е упдејтирана. Ама ова е дефинитивно врв на глупоста. Ај до други градови да нема ама до главниот :x.Па како тие луѓе одат до клиника:worried:?

Tanjamm likes this.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сироти. И јас се чудам. Да не си им во кожата. Порано Крушево имаше комбиња и до Битола, ама со тек на време им ги скинаа, оти се намалува и бројот на жители. Знам дека за некои посложени прегледи одеа во битолската, а не во прилепската болница. И за Охрид стои на листата еден куп линии, а всушност се 4-5, ајде нека се и 6 на ден, ама повеќе не се. После короната намалија и горе долу така остана.

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Има ли во Крушево од каде да се изнајми ски опрема ?

h.ope likes this.