Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крушево

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Zaljubena111, 31 мај 2011.

1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Ти благодарам @kmaja за одговорот.:)

Јас бев викендов, па ке споделам некои информации, кои се надевам ќе му бидат од корист некому.
    Цените за приватното сместување се движат од 300 до 350 денари. За таа цени, добиваш супер соба. Може не е скоцкано по најновата мода, но е чисто и пријатно местото.
    Цените за жичара, повратен билет, се по 150 денари. Целодневен билет за скијање е 500 денари, а полудневен-од 12:30 до 16 часот е 350 денари.
    Цените за изнајмување на скии се од 300 до 400 денари, за санки по 100 и 150 денари.

Цените во продавниците, се нормални, со оглед на тоа дека Крушево носи епитет на туристичко место.
    Вкусно јадење имате во пицерија Андора, вкусно и ефтино!

Цената на картата за влез во Спомен куќата на Тоше е 100 денари, ако сте пензионер или студент, имате попуст. Задолжително носете студентска легитимација, за да платите само 50 денари.

Единствено што не ми се допадна, се тесните улички, всушност сокачиња. Многу е проблематично за наоѓање простор за паркирање.

Фино местенце, ама како за викенд само. За живеење, воопшто не ми се допадна.

На Tanjamm и molikaMk им се допаѓа ова.
  2. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.112
    Одам често во Крушево и тоа во лето ми се допаѓа го обожавам. Инаку за сите крушевчанки да ми кажат нешто повеќе за крушевските обичаи за било кој празник незнаев каде да го сместам прашањево ако има таква тема кажете?

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    Разубавено е местото. Има повеќе кафичи од пред некоја година. Видов туристи Хрвати. Од Монтана надолу има многу убав поглед.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    Цените по кафичите се ефтини. Локумот крушевски не е скап. Луѓето се многу љубезни.

5. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    118
    Два до три пати годишно одиме во крушево блиску е до прилеп на 30 километри имаме роднини роднина ни е јака фаца од крушево градоначалникот Ѓорѓи Дамчески или крушевчани како што си го викаат џоџу во Крушево има што да се види спомен куќата на тоше проески, македониумот мечкин камен прекрасните цркви само што нема добри места за излегување нема ни народ мало градче да појдиш таму повеќе ќе видиш кучиња него народ.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    За кучињата треба да преземат мерки. Ние глутница видовме, среќа не не бркаа.

7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.731
    Допаѓања:
    322.884
    Дуќаните (тие неколку што ги има) имаат специфично работно време, едвај да ги фатиш отворени.
    Странец на пр. сувенир тешко да купи.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    Се сложувам. Спомен куќата на Тоше работи од 9 до 16 часот. Би требало според мене од 8 да биде отворена па се до 20 на пример. Ние туризам ќе правиме со скапи реклами, ама дуќаните таму се отвараат во 9.30 -10 и се затвараат до 18 часот. Има некои пропусти кои не би требало да ги има, ако сакаме туризам. Не е пријатно кучиња одврзани да шетаат по град. Луѓето се трудат, ама општината една слика од Тоше нема низ градот, а за него доаѓаат луѓе од соседството.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    За крушевските локуми што не ги продаваат низ цела Македонија? Да ги има во маркети, би купувала тазе крушевски локум, домашен, а не некои тврди како камен кога ќе ги купиш. И цената е нормална 60 ден без орев и 100 со орев.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.607
    Допаѓања:
    201.939
    Така нема да биде ексклузивен производ. Целувките и локумите се карактеристично обележје на Крушево, затоа не ги продаваат низ цела Македонија. Башка да стојат во продавница, нема да се толку убави и тазем плус цената ќе биде повисока ;)

11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    Во право си, ама сепак ќе има повеќе работа за луѓето од фабриката Балкан и повеќе приходи. Миантиот пат купив 2 кутии, следен пат ќе купам повеќе.

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    12.868
    Бев деновиве пак и топло ви го препорачувам Крушево. Спомен куќата на Тоше изгледа светски, имаше народ, ефтини кафиќи, влашката соба кај општината вреди да се види, цркви, а во Свети Никола има кутија за прилог за многудетни семејства.

13. baloon.

baloon. Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    32
    Бев 2ри и 3ти Август во Крушево и е стварно место за релаксација,далеку од жештиниве во Скопје. Спомен куќата на Тоше препорачувам на секој да оди и да ја погледне, зашто вреди.
    Мирно местенце со неколку кафанчиња и кафичи со релативно ниски цени. :)

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.851
    Досега сум била два или три пати во Крушево. Симпатично мало градче. Мене ми се допаѓа и планирам зимава да го посетам па ќе видиме што ќе испадне. :)

15. exxtra_man

exxtra_man Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки :)

Со девојка ми решени сме оваа нова година да ја поминеме во Крушево, па која од вас има такво искуство во овој град пишете кај е најдобро за поевтин смештај и така да е убаво средено ?

16. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Posledniot pat bev smestena vo Apartmani Bubamara. Preubavo. Golema soba so brachen krevet, masichka, televizor, i mala kujnichka vo sobata so frizider, resho i mijalnik. Imavme i zasebna banja karshi sobata. Poubavo otkolku vo hotel. Smestuvanjeto beshe 450 denari od chovek od nokj. Definitivno kje odam pak. Mozebi ima poeftini smestuvanja, ama ova beshe sovrsheno. Na dve minuti do centarot i kafichite, prijatni domakjinki. Mnogu sum zadovolna.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.551
    Допаѓања:
    5.899
    Мoже дa ми дaдете брoј oд вилa,сaкaм нa викенд дa oдaм вo Крушевo.

@sadgirl21. Се јaвивте и резервирaвете,кaкo беше сo плaќaње?

18. exxtra_man

exxtra_man Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    10
    Девојки ако може мала помош - ако некоја од вас е од Крушево или го знае добро градот да ми каже колку е далеку од автобуската станица до вила Папу?

19. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    во Крушево е се блиску. Од автобуската се качуваш нагоре (2 мин пешки) и тука ти е центарот, кафичите, црквата. Е после покрај црквата има едно патче за накај Папу, блиску е, максимум 10 мин пешки

20. fashion-addict

fashion-addict Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    А сте помислиле како им е на родителите од Тоше, сестра му и внуците да ги гледаат сликите од Тоше по улиците? Можеби нивна била желбата тие билборди да се тргнат од улиците.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.