Zdravo Nina, ako mozhe da spodelish kako pomina so agencijata, i vilata, celokupno iskustvo, chistota, pa i cena na lezhalki, itn? Imaat termini vo avgust sakav bash za taa vila da rezerviram? Prvpat bi odela i vo Krf, i so Go travel i vo Vila Eleni
Vie kako pominavte? I nie sme bez kola, povekje mislime da plivame deka ne sme bile odamna na odmor. Chekam odgovor od Nina za vila Eleni, ama ne znam dali i ovaa Eleni vila e istata deka ne ja gledam na web stranava na escape travel
За вилата може да ти пишам. Сме биле преку друга агенција пред неколку години во истата. Собите бар тогаш беа мали ама чисти. Ние за двајца имавме соба, одма на приземје баш кај базенот. На 2-3 дена се чистеше собата. Сопственикот принципиелен во поглед на базенот. Немаше пливање надвор од дозволеното време. Еднаш неделно правеше журка ноќна околу базен, без бањање во него. Генерално со вилата позитивно искуство. Некои 7-8 минути до плажа, на таа што е во Ипсос. Дали е истото и сега во поглед на вилата, не можам да потврдам. Едит: За превоз имаше автобуси кои носат до различни плажи по цел остров.
Може ли некој да ми каже колку чини изнајмување кола од ден? Во Ипсос ќе бидеме сместени, ако има таму каде да се изнајми, ако не, било каде цени отприлика ако знае некој
На Ипсос се поскапи. Околу 50 евра од ден, што би дошло околу 350 евра за 7 дена. Ама се доста поефтини во градот Крф, одма карши аеродромот се наоѓа помало количе и за помалку од 200 евра за 7 дена. Во Гувиа, тоа е пред Ипсос, има за околу 250 евра.
@Yowannty а и другите кои биле - како е температурата и како е за капење средина на Јуни? Конкретно за некои си две недели од сега би оделе, но досега не сме биле толку рано па се двоумиме. Гледам прогноза, гледам и минатите денови врнежливо било, па дали ќе се стопли морето... за температура верувам идеално би било
Додека живеев таму знаевме и од крај на Мај да пливаме во оние пролетни сезони кога било баш жешко. Оваа година е многу променливо времето, се очекува горештини да фатат тек од втората половина на Јули. Ама веројатно би било ок и во втората половина на Јуни. Од страната што гледа на Грција барем. А од страната што гледа на Италија не препорачувам за пливање, иако од таа страна плажите се многу поубави, отворено море е и водата сигурно ќе биде камен. Ма да и тоа знае да изненади.