1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крф

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од LejdiD, 18 јули 2013.

1. LightSpirit

LightSpirit Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    17
    Генерално во Грција интернетот по вакви смештаи е тапа или модемот е збутан негде и ако собата е поблиску ќе имаш некаква конекција, ако е подалеку само во двор доле. Имај предвид дека е остров, по островите знае да зеза интернетот ако збориме за брза стабилна конекција, ако ти е за работа најпаметно ти е да си провериш кој оператор нуди најдобар интернет/мрежа купи си картичка и терај хотспот

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.738
    Допаѓања:
    14.166
    Јас бев пред 4 години во оваа вила. Интернетот беше доста бавен и често се дисконектираше особено во периоди кога сите беа во апартманите. Најбрз беше во делот околу тоа шанкче кај базенот бидејќи таму им се наоѓаше рутерот. Јас би ти препорачал никако да не се потпираш на тој интернет…

На bookslover и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.452
    Се слагам скроз. Ние сега бевме во Вила Мина Лукс во Ипсос и интернетот не беше најсјаен, си имаше константно ама спор и доста време знаеше да падне па пак да се врати итн, не е баш добар за ако сакаш да работиш од таму.

4. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    78
    Дали вреди да се оди на Глифада ? дали да плсќам агенција 20 евра за оваа тура бидејќи нема директно од ипсос до таму бус
    И колку се лежалките таму , како е ?

5. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.452
    Мислам дека лежалките беа околу 20 евра, убава е плажата но ако има ветар и бранови можноста да не се бањаш е голема, но според мене вреди да се види плажата.

На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.537
    Допаѓања:
    184.385
    Главниот град на Крф е Крф. :))
    Или главниот град на Керкира е Керкира. И островот и градот го носат истото име. Керкира е грчки термин, Крф е македонски, или Корфу - англиски.
    Сум приметила дека кај нас честопати се прави разлика меѓу Крф и Керкира, каде Крф се асоцира со островот, а Керкира со градот, а е исто. :)

На Alex.T, bookslover и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.738
    Допаѓања:
    14.166
    Јасно ми е, само мислам дека тоа е влезено во навика за полесно разликување. :D

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.