Генерално во Грција интернетот по вакви смештаи е тапа или модемот е збутан негде и ако собата е поблиску ќе имаш некаква конекција, ако е подалеку само во двор доле. Имај предвид дека е остров, по островите знае да зеза интернетот ако збориме за брза стабилна конекција, ако ти е за работа најпаметно ти е да си провериш кој оператор нуди најдобар интернет/мрежа купи си картичка и терај хотспот
Јас бев пред 4 години во оваа вила. Интернетот беше доста бавен и често се дисконектираше особено во периоди кога сите беа во апартманите. Најбрз беше во делот околу тоа шанкче кај базенот бидејќи таму им се наоѓаше рутерот. Јас би ти препорачал никако да не се потпираш на тој интернет…
Се слагам скроз. Ние сега бевме во Вила Мина Лукс во Ипсос и интернетот не беше најсјаен, си имаше константно ама спор и доста време знаеше да падне па пак да се врати итн, не е баш добар за ако сакаш да работиш од таму.
Дали вреди да се оди на Глифада ? дали да плсќам агенција 20 евра за оваа тура бидејќи нема директно од ипсос до таму бус И колку се лежалките таму , како е ?
Мислам дека лежалките беа околу 20 евра, убава е плажата но ако има ветар и бранови можноста да не се бањаш е голема, но според мене вреди да се види плажата.
Главниот град на Крф е Крф. ) Или главниот град на Керкира е Керкира. И островот и градот го носат истото име. Керкира е грчки термин, Крф е македонски, или Корфу - англиски. Сум приметила дека кај нас честопати се прави разлика меѓу Крф и Керкира, каде Крф се асоцира со островот, а Керкира со градот, а е исто.