Вчера се вративме, супер е времето, 30-31 степен, навечер 18-20,не е изгор денски ептен погодено за бањање
Јуни почеток и после 15-20 Август барем мене ми е најубаво зошто ноќите не се толку пеколни како во Јули и Август. Водата зависи од каде ќе си сместена. Ако си на север или долж западниот брег е секогаш поладна одколку онаа од страната што гледа кон Грција. Температурите како и погоре што пишаа сега се околу 31 степен, ама воздухот е сув, нема промаја и тешко е за спиење.. зборам за градот Крф и околината.
zdravo ajde nekoj neka spodele iskustvo od ipsos odam za 3 nedeli a nis neznam za ipsos , kako se dvizi centa na lzalkite, cenata v o kafic, cenite vo market restoran i tn ? vi blagodaram odnapred
пре кафичот Исалос 8еур со две лежалки и кафиња, други не сум видела колку се. Преку агенција одите? Прашувам дека има попуст ако сте преку агенција во одредени ресторани
Каде се наоѓаат овие плажи на островот Peroulades,и Paradise?Гледав на ју туб преубави се особено парадаис.Има ли некој отидено таму?
Ги прогугла ли да видиш каде се? Не сум била на Крф, ама лесно се наоѓаат плажите, ако ги прогуглаш. Сигурно има како да се стигне до нив. Peroulades е селце, тоа што е ограничено на мапата е селцето, а барот на плажата што сакаш да ја посетиш е 7th Heaven. Paradise или Chomio Beach ја има исто на Google Maps, лесно се наоѓа Обележана е со црното знакче каде се наоѓа, а му доаѓа некаде под заливот кај Палеокастрица.
МХМ.Фала ти..Мене ми беше прашањето дали има некој отидено таму да ми каже мислење,пошо како што читав назад не ги сретнав овие 2 плажи некој да ги спомне(а можеби и не сум прочитала добро не викам не) а ми излегоа на јутуб и ми се видоа многу убави па тоа ми беше чудно
Зависи со кој траект ќе одиш. Јас сум таму скоро па на секои 2 месеца во просек, плаќам 11 евра. Ако одиш со постарите траекти кои се отворени се плаќа околу 5 ипол евра во правец, што значи можеш повратна да извадиш за 11 евра. Исто со отворените траекти за кола е околу 20 евра. Тие се постари траекти и се стига за околу 20тина минути подоцна, ама ќе заштедиш. Кој Агиос Георгиос ќе одиш? Ако е аргирадон, имаш бус до главниот град, ама други опции послабо. Додуша и од тој на север исто. Можеш да си провериш и сама https://greenbuses.gr/routes-en