Dobro vecer, vo temava nemozev da najdam dali se pravat krstevki vo manastir ? Potocno za manastirot vo Kriva Palanka prasuvam
Во манастир крштевката е поскапа. По 2000 плативме и ние и кумот. Прво закажавме во ресторант, па потоа во манастир, гледавме да ни се вклопи со времето. На тој ден имаше 4 крштевки ние бевме втори по ред. Инаку скоро еден месец порано.
6 има. Додека да наполни 9-10 веќе зима ќе дојди. Ни јас немам воопшто идеи. Се мислев за трицикл (што може да го користи и како количка и како велосипед штом потпорасни), ама со оглед на тоа дека воопшто не им седи в количка, џабе ќе е.
Типи шаторче, Игрална, Трицикал, Кола на акумулатор, Лизгалка/куќичка/лулашка (за во двор), Ќе речев и теамболина ама мал е. Базент. Седиште за кола - најискористено!
Јас не би дала пари. Ќе ги потрошат на глупости пак ќе немат спомен од мене нешто купено. Подобро да ги праша дп толку планирам што ви треба. Може ќе побараат две три работи поситни до сумата наместо една голема.
Јас би одбрала да нема спомен, отколку да купам нешто што би им сметало и би го поттурнувале од лево на десно.
Мајки во скоро ќе правиме крштевка за малата. Е сега во црква ми рекоа кумовите само облека за бебето и свеќи треба да носат. Воглавно прашањето ми е за облеката после крштевката, дали се договоривте со кумовите вие да си ја одберите облеката, па да ја донесат во црква или тие купуваат каква сакаат без претходна консултација со вас?
Па затоа реков подобро да праша што им треба што би планирале да му купат. Пример седиште за кола секако ќе користат не се потурнува и не смета.