Со оглед на тоа дека се олабавија мерките, а не сме венчани и бебе не е крстено планираме се заедно. Па сакам да прашам случајно да не знаете каде можеме да најдеме мало костумче за бебето - сако, панаталони, кошула и машна? ПС. Извинете ако ја утнав темата
Венис , јас од таму пред месец земав кошулче , паталонки со трегери плус кошулчето се праве и на кратки ракави абе како бомбонче беше , и удобни доста најважно , убав материјал да одговара за бебе. Бомида има убави и таму освен едно бело како за чиче ми е штo гледам по сликите
Ne ja nosev taman rab da ja nosam po najladnoto vreme vo januari na pricest na pricest ja odnesov prv pat koga imase 20 meseci
Може ли некој да ми каже што се се носи од документи за крштевка? Извод од детето и Извод од венчани? И друго нешто ако треба кажувајте
Некој да не знае како и со што се канат кумовите? На 13ти ќе прајме крштевка и од адетите врска си немаме
Само ќе им се јавите и ќе се договорите. Ако сте блиски, договорете се дали ќе се дарувате и во кои рамки да се движат даровите.
Јас ја носев, и со мм скоро секоја недела идеме со неа на црква, кога фатиме и од литургијата, кога не. Ама ние и инаку си идевме секоја недела, ти најарно си знеш, секој за своето дете си одговара.
Некој да слушнал дека мајката на бебето се дарува? Ми спомна нешто мајка ми па сега не знам што да правам
Ти како кума да ја даруваш мајката? Прв пат слушам. Секој крај со своја приказна, ама мислам најдобро да не се ставаш во дополнителни трошоци.
Купете си се што треба за бебето и онака и тоа не е мал трошок плус и за во црква што треба. Остај ги тие што си измислуваат разни адети како ќе им текне. Јас прв пат слушам дека кума треба мајката да ја дарува.