Zdravo koga gi krstevte decinjata moeto mi ima vekje 8 meseca a uste ne e krsten se mislam dali da brzam za sega ili da ostavam zaedno so rodendenot sto mislete.. Me kritikuvaat ne se cuvalo ne krsteno dete aman vekje od nivnite adeti neznam sto da pravam kje ve molam za sovet
Е како да не! Кога ти е тебе желбата и можноста, тогаш. Од страна нека си зборат што сакаат. Ти си родител, ти и мт одлучувате.
Во време на пандемија неккао сите ги пролонгиравме крштевките Ние сме 6м исто се мислиме ама ќе почекам уште некое време да се стабилизира па на раат да прославиме зашо ни мекици не правевме па сите блиски и пријатели ни се лути
Муабет, да се ставело детето во мир Кога сакаш, можеш ако сакаш и да не го крштеваш, кога ќе порасне доволно големо само да одлучи што вера да зеде. Не дозволувај да ти наметнуваат нешто што не сакаш или не си спремна.
Ме изнасмеа нека е здраво и живо Мојата на кумот ќе му избегаше од раце Така , јас алка од в вотч му земав на кумот и конечно му погодив нешто. А старите можи се вратија од таму и кажаа Еј не ми замерувајте иронијата ми е попуштена нешто денес хахаха
Леле бе Па ова е и супер вест, зарем се со исти ќе сме Фино чим може да се мења Што се нема да притекне
Ве молам предлог за што да ги дарувам кумовите? Значи главниот кум ми е 3 год на факултет, сестра му 3та средна и повозрасните кумови во средни години се.
Од кумашинката добив преубави сребрени ланче и обетки, мислам дека за сестрата таман ќе ти е нешто сребрен накит. За кумот можеш рачен часовник. Е сега за повозрасните, за жената можеш сет марама и маска - имаше вакви во некое атеље во Бисер, не ми текнува името. За мажот некој новчаник на пример.
Хахахаха јас пак знаете како гледам на венчавка нели те проси ти става веренички и сега бурмите идат у црква и си викам барем и бурма да си купи хахахахах мала шала
Дали за крштевка се оди да се канат кумовите како за свадба, со некои посебни обичаи или само поканата си се носи? Идеи за подарок? Дали е океј наместо на сите поединечно, да им купам еден поголем подарок, пример семеен портрет (пример земам)?
Мислам дека најчесто се канат. Кај нас не поминаа, сакаа да дојдат ама им спомнав дека тета е позитивна а сме имале контакт, па се решија да не дојдат, да си бидеме сите сигурни. Отпосле немаше кога и све телефонски се договаравме. За подарокот, зошто да не. Како ти е убаво, така направи.
Nie sve si dog a kumovite samo gi izvestivme, ne gi kanevme kako za svadba so pokloni so ova so ona, na kumot pari i kolekcija parfemi sto si izbra sam, a kumata si izbra saat racen
Фала на идејата мами. Баш ќе прашам дали имаат. Лани и земаа знам, ама малечко, сега е веќе голема женска.