Поклон за крштевка. Јас каде и да сум одела сум купувала и носела енциклопедии, книги значи толку има интересни и убави, за помали деца со музика. Тоа ми е најубав поклон.
Девојки, се ближи крштевка. Јас како кума знам дека треба детето да го облечам од глава до пети Е сега, не знам што да го дарувам друго, дали треба нешто златно? Пари? Дали кумата треба да однесе торта за крштевката? Дали треба и за родителите нешто да се даде?
Слушнав дека се носи торта ама јас однесов колачи путерки украсени на тема крштевка. А и среќа, оти имаше 2 торти, по една од секоја баба. За родителите не треба ништо. За детето подарок некој. Е сега дали ќе се пари, злато или нешто друго одлучуваш ти. Јас разговарав со кумашинката што имаат што немаат од поголеми реквизити, понудив и пари па они да си купат што им треба и на крај се договоривме за седиште за во автомобил.
Ми треба идеја за некласичен текст на покана за крштевка, од типот 'со насмевка ве мамам и на крштевка ве канам...'
женски, некоја што скоро крштевала или била на крштевка: давам ли бонбониера, чоколадца на присутните во црква после крштевањето?
Нас ни рекоа ако сакате може да дадете ,ама ние не дававме ништо ,секако само домашните бевме дома си дадов
Може сум дечко мал, ама веќе спремам мал бал. Многу убаво име имам И спремен сум вера да примам. Православно момче ќе станам и На крштевката моја ве канам ова на брзинка
Сега скоро поминавме една крштевка. Не давав ништо во црква, за во ресторанот носев колачиња оти разбрав торта давала кумовите ама јас сакав малку поинтересно да биде.
Јас им дадов ваучери од Fashion Group,има од 1000 и 5000 ден,ете да не се пари,плус имаат фин избор на брендови да си одберат нешто по ќеиф.
Зависи калов тип е, ние му купивме спортска облека од Д спорт бидејќи само тоа носи, вие си го знаете најубаво