За децата земав зимски јакни (кумата ги одбра), а за нив немам идеја. Па и за бабата требало, за неа најмалку знам што би земала, а и веќе сум истоштена финансиски.
Ова ме интересираше одамна. Не бидна ништо тогаш со тоа кумство. И незнам да ти одговорам. Најубаво е да си прашаш поп, тој ќе ти каже со сигурност.
Aman be zasto za babata mora da zemas se znae se zema za kumovite i za decata I tolku moj sovet ti e daj im pari na kumovite najubavo
Каде може да се најде кутија за чување на косичка од крштевка? Дали знаете каде има машинско гравирање на бањарче/пешкир?
Пешкир не може да се гравира, може да се извезе. Побарај на фб или гугл везени крпи пешкири, сигурно ќе најдеш нешто. Фротирка мислам дека имаа нешто вакво, ама не сум сигурна, провери.
Здраво сакам да ве прашам на малава сакаме крштевка да и правиме колку се плака за во црква што се носи и кој треба да даруваме само кумовите или и други
2500 плаќате вие 1500 кумот. Кога ќе одите да закажете ќе ви дадат ливче од црквата што ќе треба. За дарувањето склоп на договор е нема строго правило што и колку се дарува.
2500 родителите, кумот 1500ден. Од црква ќе ти дадат ливче што да однесеш, односно кај мене пишуваше дека треба сапун, пешкир и зејтин. Јас ги дарував само кумовите. Твоја е одлука кои ќе ги даруваш.
Крштевката и роденденот ни се паѓаат во божиќните пости. Дали сметате дека треба да се даде посна вечера... Прашавме поп тој рече како ние сакаме така.