Јас на две крштевки сум била од 17 часот, летно време. Како што кажа и членката погоре изгледа како расте денот ќе може и покасно.
Женски дали ако се крсти детето пред 40 дена мајката може да присуствува? Некој ми спомна не можело, а поп не сум прашала..
Мене ми кажа не можело пред 40 мајката да биде присутна, а може во исти ден молитва и крштевка.. му се јавив пред малку.
Извини за офтопик, но зарем прават крштевки тој период? Јас колку што знам во пости пред Велигден не се крштевало...
Баш А врти сучи скоро секоја недела е некој празник/светец и автоматски и тогаш плаќаш повисока цена. Абе бог да чува
Плус и се качени по 500 ден мислам. И плус свеќите се качени од 2 на 10 ден но они дупла цена стават на празник. Јас како и да е добив одбивност и уплав од нив.
За во Мај имаме закажано ние, во 16часот крштевка. Во црква ме прашаа кога ти одговара, исто во ресторан сме после.
Нели кумот плаќа пола и кажи ми како да му кажеш или дозволиш на овие цени да плати пола? За големиот не му дозволивме, малце мие без врска мене тоа ама еве има некој кој плаќаат.
Мами ај консултација. Ќе имаме околу 20 луѓе за крштевка. Ќе имаме ручек порција за секого мевце со гарнир. А пред јадењето освен зелени салати? Дали само похованици или да има и сувомеснато?