^ за 2-3илјади прстенче најтенко, само кругче можеби ќе најдеш, ама и тоа тешко, а не па алка. Ако има некаде кажете, само тоа да не е 9 каратно или 10 каратно, па евентуално поефтино, а ова најчестото што е 14каратно со жиг 585, под 3000 од грам немам видено веќе подолго време.
Jas vchera gledav za kjerka mi(vo Ohrid vo zlatara Gold) imashe od 4000 do 13000....zavisi koja debelina,kolkava plochka za graviranje,dodatoci na alkata kako sino oko i red drugji privezoci od toa zavisi i cenata.
Ја лани кога барав сите беа од 6 000 па нагоре. Едит: види тука, има и по 4 000 http://kvin.mk/mk/produkt-kategorija/kids-gold-jewelry/?orderby=price-desc&trp-form-language=mk
Majki, sto se e potrebno za spremanje krstevka? Se razmisluvam da napravime krstevka, no ne znam od kade da pocnam
Дарови за кумот, крпа и сапунче за кумот и за попот. Тоа е од твоја страна. Кумот купува свеќи, бањарка и облека за излегување за бебето.
@Candyyy Освен ова што ти пишала членката погоре, некој да заборавиш да си земеш кебенце или некоја покривка за во црква за пред/по бањањето. Мене никој не ми кажа, па морав да го мотам детето во пешкирот и пред бањање (требало голо да го пее поп пред крштевање) и по бањањето (во мокар пешкир ) и плус сакото на маж ми (пошто исто, требало голо да седи по бањање додека го пее поп). Косата ми се крена пошто сите делеа неповикани совети пред крштевката, а за најбитното нешто ниедна не се најде да каже. Ми идеше да ги заплескам по ред сите у црква
Моево пиштол голо беше над пола саат (колку што трае цела церемонија). Ем плачеше, ем гол, ем мокар што се вика
Попот откачил. Синко само додека го бањаше беше гол, дали 5 мин. Го соблеков, го избања, кратко во пешкир коса додека му сечеше, потоа го облеков и продолжи. И за други деца кај што бев вака правеа, ниедно не беше голо долго. Замисли некој или некоја на 30 години да се крсти, голи ли ке се соблекуваат?
Не, возрасните не се потопуваат цели во вода при крштевање. Ако стварно те интересира, а не прашуваш иронично.
Секако дека беше иронично. Знам како се кештеваат. Зошто би седело детето пиштол голо толку долго? Додека се бања голо потоа во алишта. Ке го правиме детето нудист.
Здраво. За 3 недели ќе правиме крштевка на ќерка ми која е 3 години. Живееме во странство и поради низа околности не успеавме досега да ја крстиме. Ме интересира искуство со крштевање на поголемо дете. Искрено паника ме фаќа како ќе биде, она е темпераментна и најверојатно ќе треба да се бркаме низ црквата.