Тоа може така им викаат за да ги натераат и нив да се венчаат во црква, т.е. да им земат повеќе пари.
Баш!!! Нас попот вака ни рече на денот на крштевката - по правило требаше прво да ве венчам, па после да го крстам син ви. Ама ај , да не ве ставам уште 50 евра у трошок ! Се осетив како со "врски" да пројдовме Мм па , дека целиот збунет, возбуден, среќен ....го слушам му вели - еее фала За малку циркуз да направев
Нас ни кажаа дека мора да бидеме венчани за да крстиме па правевме две во едно. Инаку јас и мајка ми заедно сме крстени, мајка ми е самохрана ништо не ни кажаа за тоа...
Немора да се венчани родителите за да може детето да си го крстат. Кумовите само треба да се крстени доколку крштеваат и венчаваат. Ова ми е од свештеник кажано.
Па и ми нема некоја логика да се венчани родителите.. што ако детето има еден родител.. јас знам за обратно ако не си крстен не можиш да се венчаш е сега ако вака работи црквата не си крстен Оти не биле твоите венчани па не можиш да се венчаш па не можиш да крстиш дете христијанин не ќе имаше останато
Nie pravevme slikar vikav ziva muzika imase od rodendenot koj bese vo isto vreme samo vnatre nie pravevme nadvor
Некој последниов период да бил на крштевка во Битола да ми кажи која е цената на крштевањето? Колку плаќа родителот а колку кумот?
Накит(пандора, Ребека, бисери Ристески ако носи, Guess, Сваровски), часовник, ташна (Мона, obag), паричник и каиш, за техника Нептун имаше ваучери, Fashion group, Zara, city mall, Sara Fashion имаат сите ваучери (1000, 3000, 5000) па може да си купи што и треба да не е пари, Фротирка имаа комплети бањарка за облекување со сет крпи околу 3500, ако е љубител на книги од издавачките куќи некој ваучер, Просветно дело мислам имаа.