На времето било тоа така до 12 часот се правеле крштевките, а сега се прават кога сакаш, ако сакаш и попладне.
Обично крштевката во црква е околу 10-11ч, а ресторанот од 12ч. Ама реално секој може да прави како сака.
Нашата беше од 13ч. можеш да правиш како ти одговара, што имс врска рано/касно? Што покасно тоа поубаво според мене за да можеш на раат да се спремаш без брзање, плус ако одите на ручек после тоа одговара покасно. Само некои цркви знам дека не крштеваат после 12ч. заради венчавките, прашај си во црква.
Како закажувате крштевка во Бигорски? Наумено ми е таму да се крштеваме, само ние фамилијарно и кумовите, после да кснеме во тоа Мијаците или Трница. Колку се плаќа, како се закажува...
Во манастир обично не наплаќаат колку што знам јас. Колку оставиш толку. За закажување не знам, пробај некој број да најдеш на интернет има сигурно.
На другарка ми малата во 14:30 часот ја крштеваа. Не слушај околу тебе, во црквата кај што сакате прашајте си и договорете.
Порано децата се крштевале само во недела пред 12 за како што расте денот така и тоа да расте. Сега може кога сакаш.
Да прашај. Ајубаво во која црква сакате знам и јас некои не прифаќаат покасно дека им се венчавки обично сабајле крштевки попладне венчавки
Дион Аеродром правевме ние, ама отворена сметка, менијата беа околу 1300-1400ден. На крај исто ни се фати како со мени, само вака си нарачав јас што сакав а за пиење кој што сака.
Во кои прашуваше ели? Мене ми пратија од рагуза и градина ама менија ко за мекици се малтене исти. Да не знае некој како е со цени во ореов лад?
Изгледа не , јас бев да закажам пред некој ден , и ме прашува отецот кое време , викам не знам како иде во колку , епа ми вика кога сакаш , еден два три , можеш преку недела ,кој ден сакаш ти ???? Викам пиши , недела 12 да фатиме денот така да , не е касно