Jas mnogu sakav da bide krstevkata zaedno so prviot rodenden ama bidejki beba e rodena pomegu Bozik I Vodici mi kazaa ne se krstevalo togas. I Sega neznam koga da ja pravime. Moite se vo stranstvo. Majka mi I tatkomi mozat da dojdat vo avgust a bratmi so semejstvoto e ovde vo Juli. Sah-mat za mene Ve citam so cenive, beter od svadba. Neznam koj pat da go fatam.
Крштевка се прави и на празник. Венчавка не прават тогаш. Ова со сигурност. Бев на зимска крштевка оваа зима
Да и нас ни го рекоа истото, за крштевка нема место и време. Ние го крстивме малиот за време на Велигденските пости, храната и благото беа посни..
Досега на неколку места што се јавив за да прашам секаде различно. Некој нудат цена со 1000-1200 јадење и неограничено пиење, а други пак на пример 890 денари порција и пиењето се доплаќа. Така да кога ќе видиш од прилика тука е цената, делумно е исто. Се е скапо веќе нема ништо ефтино.
И јас знам дека меѓу Божиќ и Водици не прават крштевки. Ама пријатели правеа на 14.01, попот им рекол не е проблем, само дупло се плаќало
Да се поправам не е 2022 туку 2023, измешани ми се годиниве нешто На 14 е Василица, 15 мислам не е празник, ама ете било во период кога се некрстени денови А за ова уште немав слушнато. По се изгледа се почна да се прави само за пари. Не знам што да речам, катастрофа
Pa demek ne bile krsteni vodite. Ova e narodski,denes ke se cujam so otecot sto ke ja krsteva I bas ke pisam ovde
Zdravo zenicki, ve molam za edno info, imame skluceno gragjanski brak, megjutoa ne sme vencani vo crkva, a ne sakame da se vencame.Dali ke ni napravat problem za krstevanje na malata? Vi Blagodaram