Не знам дали е за сите градови исто. Кај нас 1800 денари кумовите - купуваат свеќи, крпа/бањарка за детето и алишта за облекување
Скопје 2500 родителите, 1500 кум Кумот купува свеќи, родителите носат зејтин, сапун, пешкир барем така ни рекоа нам можеби е секаде различно
Јас да прашам ако знае некој за соборна. После крштевка ми кажаа дека треба да ја носиме малата на причест во недела ама не запамтив во колку часот а не можам да ги добијам телефонски.
женски да во прашам, кој правел крштевка во зима, дали добро сте поминале? ние сме во Германија и во ноември ќе има 2 месеци бебуш, во април дури 8.. сакам додека е помало ама си мислев ладно е кој ќе си оди, ама како е сега топло мислам почеток на ноември потопло ќе е од април.. Што мислите? И дали ќе биде веќе многу загадено? И друго прашање, може ли некој да ми каже како одат цените во ресторан сега по човек, сигурно е многу поскапо од порано? Некој случајно за Киндер Парк да не знае? Или некое слично место со простор за играње за децата (ќе има мн деца 3-10 години). Фала ви!
пак јас можете ли да ми предложите ресторани за крштевка во Скопје за околу 30 возрасни и 15 деца, да им пишам самата за понуда, ако најдеме нешто воопшто сега за три недели само?
Мојот е роден во септември средина и точно на 40 дена го крстивме. Во просторијата беше топло пред да го соблечат беше упалена климата и просторијата беше загреана, не знам дали сите вака прават но во ѓорче црквата е вака. И супер пројдовме. За ресторан гледам дека меана буре во ѓорче имаат внатрешен дел за деца па пршај таму за мени. Искрено ако имаш доста деца подобро во игроотека прави зошто ограничено ти е време од 2 часа (бебето ти е мало ти треба одмор и тебе), не се пуши во игроотеките и родителите не мораат да трчаат по децата. Реално што ќе прават деца во кафана ако немаат некаква активност освен да трчаат од маса до маса и да замараат луѓе. Вака најубаво земи кетеринг почасти луѓе и секој по дома.
фала ти многу! купивме карти и сега се фатив за организациja. добив убава понуда од Киндер парк, ама баш за тоа се мислев дека само два саати: некои гости ќе доаѓаат од др градови и си велам толку кратко ќе успеат ли да каснат саглам.. А децата уствари пола се помали а пола се 13+ години, тие и така ќе седат на телефон ми се чини. Ама сепак би било убаво да има за играње. И 5-6 да има што му треба занимација не е малку А колку траеше отприлика крштевката? имам заборавено. Чекам да потврдиме саат па да знам од кога да резервирам ресторан, по 2.5 часа од почеток на крштевката? Или помалку?
Брзо завршивме ние максимум 40 минути сосе пресоблакање. Тоа што се од други градови на време ќе си стасаат сигурно се со коли
е одлично фала ти! а дали во сите ресторани со игротеки веселбата е ограничена на 2ч? не ми е дека нема да стигнат, туку дека малку ќе поседат си доаѓаме од Германија само на 1 недела и нема да се видиме а вака барем во ресторан со сите по малку.. Во обичните ресторани колку време трае? И дали има некој друга идеја освен Киндер парк и два во аеродром други ресторани со дел за деца?
Дежаву кај капитол нели е исто ресторан со игроотека? Во обичен би траеле 4 часа сигурно но рачунај додека да стигнеш ти треба порано додека ги испратиш уште саат време ќе ти треба и тебе од 2 часа ти се 4 часа а забораваш дрка си со мало бебе и плус крштевањето е дентА.
фала ти! ќе го исконсултирам мажот ми што мисли. ќе прашам за Дежаву. Е исто и Форца нели или само надвор имаат игралиште? Им пишав не ми одговорија. А не сум само со мало бебе туку со уште две деца ама бебуш е засега многу мирен си мислам ќе го ставам јас или мм во слинг после крштевка и сигурно ќе си отспие убаво без разлика што се случува наоколу. Ама и 2ч да биде па може не е толку лошо, 4 па се некако премногу. Јас би 2.5-3
Само опфати си го времето целосно за целата дешавка. Форца мислам дека само надвор имаат игралиште. Ксантика ѕирни го таму е убаво и за деца е сега да не ти е далеку само.
охх штета значи освен Киндер Парк нема некои други опции по централно? а од Маргер и Лира што би одбрале каде е повкусно?