Девојки сакаме крштевката за бебе да е сега мај/јуни па да ми кажете освен подарок за кумовите дали треба нешто плус да купиме направиме ние за нив?
Preporacajte nekoe foto studio sto bi se nafatilo da ni slika i snima krstevka vo Bigorski? Nemora od Sk da e ete moze i poblisku da im bide Tetovo, Gostivar, Debar ako ima....ama da mi se nafatat da dojdat tamu. Plus fotosesija sakam.
одамна бевме кумови и сум заборавила како беше, а сега им се роди второ дете. Па сега кок правел брзо да ме потсети. Знам дека купив облека за бебето, го облековме во црква, плус подарок облека, неколку комплетчиња и пешкирче мислам. А мислам и дека плативме нешто и плус свеќи купивме. Сега се мислам дали е најдобро облека која ќе ја носи за време на крштевката и нешто златно наместо облека.
Здраво, косчката што им ја сече при крштевањето на бебињата што и правите? Како да се зачува, попот ми кажа во восок но не ми кажа детално.
Здраво феминки, нареден месец ќе ја крштеваме ќерка ми. Да прашам, дали бидејќи е женско бебенце, ќе ја крштева кумот или кумата?
Како ке се договорат така. Кај нас кумата го крштеваше бебо пошо старо кумство од нејзините родители она сакаше да си го продолжиме.
Majki zdravo , nie naskoro zakazavme za krstevka ve molam za nekoj predlog sto da im kupime na kumovite maz zena masko detence 4to odd i devojce 1vo odd.
Еве идеа https://www.instagram.com/reel/C5IhJhDJrNi/?igsh=MXNzcHo4eHkwYnQzZQ== Викендов сме на крштевка кај внук а ќерка ми не е крстена. Не смее да биде каде што ќе го крштеваат, така?
Mislam deka smee. Krstevanjeto ne e vo crkvata vnatre tuku vo poseben del nadvor od crkvata. Krstalna ili kako i se vika neznam. I toa bebe sto se krsteva vlaga vnatre pred da bide krsteno neli. Vo samata crkva vnatre ne smee. Sepak prasaj si pop.
Планираме крштевка на малото, се мислам дали е добар подарок ова да го дадеме и внатре да ставиме пари во чашките? Што друго се носеше во црква зејтин, крпи?