Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крштевка

Дискусија во 'Бебе' започната од soncicko, 6 февруари 2011.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    16.976
    Не ми смета ама тебе ништо нема да ти смени.Колку имаш и сакаш толку однеси.

2. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    253
    Ti si znaes najubavo.
    Eve pr. Brat mu na mm ima dve deca za podalecna familija kupuvaat paketcinja za moeto edno bodi od 200 den.
    Godini unazad kako devojka na mm za nivnite dece kupuvavme igracki , kinder paketcinja se i sesto.
    Godinava nisto nema da kupam .
    Taka da kolku ke dades tolku ama posle ne treba da ocekuvas kojznae sto
    Jas iskreno sum razocarana i neznam kako ne mu e sram
    Veke ne gi reckam ama ic

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    13.759
    Зошто мора да бидат пари? Јас за деца посебно избегнувам пари додека се мали.

Ако се девојчиња можеш нешто накит да најдеш да им земеш што ќе им остане спомен. Ако се момчиња можеш и за нив нешто креативно да смислиш. Има убави персонализирани сликовници каде ќе бидат самите тие главни ликови. Може нема цел живот да ги чуваат ама се на возраст и двете кога ќе се радуваат. А тоа е најбитно!

На дете и 1000 евра да му дадеш и 1 евро исто му е. Секако родителите ќе ги трошат за нив. Сепак секој со своите размислувања

4. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    253
    Ova ne e tocno barem spored mene.
    Eve jas denar nemam potroseno sto mu gi dale na sinko.
    Mu gi sobiram i mi se uroceni , pa koga ke resam da mu pravam detska ili za toa ke gi iskoristam ili ke mu gi sobiram do 18 god pa ke mu kupam nesto asalno.
    Alistata sto mu gi davale za poklon se obleceni po 2 3 pati i mu se smaleni.
    Igrackite gi igra po 1 mesec i gi sobiram pod krevet.
    Taka da bolje i 500 den da mu dadat nego li kup gluposti.
    Eve za rodenden dobi 3 isti prooduvalki i alista sto mu se knap.

На TinnaMinna, Isabela23, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    15.780
    Така сакаат родителите.

6. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    13.759
    Секој со своите убедувања. Ете јас не се сложувам со тебе, ама не значи и дека сум во право.

@GirlLove ако е тоа желба на родителите тогаш испочитувај ја колку можеш. Ако можеш да си дозволиш 500 ден ќе дадеш по 500, ако можеш по 5000 ден дај по толку. Кога веќе се наложува подарок во пари, само немој да се стегаш дека си тетка па треба да дадеш колку треба и не треба. Внучиња ти се, верувам дека меракот е голем, ама сепак колку можеш толку.

Немој да се врзуваш за очекувања. Ќе ти кажам за моите кумови кога се мажев. Тогаш сите правевме свадби, самите тие наметнаа да кум треба 500 евра во плико да даде. Испадна што испадна, дојдоа кај нас со 50 евра и најефтино вино што имаше во маркет. Не дека немаа ама сметаа дека во моментот можат толку да си дозволат. Не им замерив, ама сватив дека луѓето само наметнуваат некои правила кои ни самите неможат да ги ,,испочотуваат,, во даден момент.

7. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    се сложувам потполно, потрупани сме со алишта и играчки, пола од алиштата остануваат и необлечени, а за играчки меракот трае еден до два дена, мене ми е најубаво пари, па макар и 500 ден. имам отворено штедна книшка и и ги чуваме таму сите пари шо ги добила

На Emilija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    15.780
    Да, наметнати се многу работи...
    Искрено, глупаво ми е да му речам некому за крштевка сакам пари да ни дадете, исто и за свадба поклон во плико.
    На исто рамниште сме.

Мислам дека христијански е да даваме од срце, како што рековте претходно со убава мисла и желба.

А, не само во материјални ствари да гледаме.

Ти благодарам за мислењето.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.