Ваљда посно треба да е после славењето и готово, исто како за слави посни што е.. инаку и јас знам дека крштеваат во пости
Za posti ne se pravat veselbi so isklučok na slavi koi realno i ne se veselbi e sega što zabegava narodov toa e drugo. Ova od sveštenik vo Kliment Ohridski Soboren hram
Другаркаа крштеваа дете во божиќни пости и кажаа само после тоа на прослава мора да имаат посно мени и така и направија си го крштеваа и имаа се посно на прославата
Колку време трае од прилика крштевањето во црква? Да знае мајкава кога шминка, кога ресторан, кога декорации да закаже..
Мамички ќе правиме крштевка во мај па јас полека си средувам некој работи за посебната маса за бебо сакам да прашам дали знае некој каде можсм да најдам вакви златни што изработува некој за да си купам ?
нема проблем имам порачано од пинк украс новогодишен баш со златно и супер е направен, туку кажете поклон за крштевка и прв роденден за момче кај другари за 1-2 недела ќе прават се мислев нешто алишта за малиот и играчка или пак пари и играчка и трета опција пари
Ако си блиска прашај што од тоа што мислиш им треба јас така правам со блиски. Иначе чекам да ми вратат да видам уште не ми имаат вратено
Препорака за фотограф за крштевка, и после во ресторан? Не барам којзнае што, само сакам да имаме слики со професионален апарат. Би прифатила и некој аматер, или некој најосновен пакет од студио.
Ај идеи за канење на крштевката на кумовите? Некаде на форумов прочитав дека требало официјално да се поканат па немам баш идеи за што да е мал подарок нешто
Ние сега ќе каниме пред пости така ми кажа поп најубаво зашто ако сме иделе во пости ќе требало посна маса кај кумовите кога ќе ги канимр да имаат. Јас нарачав од monkdolls од инста куќаре отвори има идеи убави. Па ќе направам гајба со тоа пијалок и бонбони