Мајки за крштевката таму кога ќе стигнеме купив кошулка кратка и кратки панталони за овој викенд. Сега времево се расипува, се мислам дали ќе му студи. И друго, дали е проблем дека во кратки доле ќе биде за во црква?
Земи си џемперче некое плус за од горе на копченца за секој случај, можда и панталонки да видиш на долги па да процениш дента. Нас требаше дента да ни врне викендот после Велигден па само утрото врнеше после беше баш пријатно. Ќе менува прогнозата додека дојде денот нема да знаеш дали ќе е топло баш или посвежо ама чисто да не трчаш во последен момент најдобро земи си па секако ќе ги искористите. Инаку не е проблем ако е по кратки во црква бебенце си е тоа
@Sommer23 , немам слична ситуација и не сум била. Во врска со новиот партнер, дали бившиот маж и твоите знаат за него? Во смисла да не му дојде изненадување и чудно, да не речам непријатно на сите. Да не биде запознавањето тогаш. За подалечни роднини, нема што да му ја мислиш.
Знаат сите за него, но не се запознале лично. Мислам дека си во право не размислив од таа гледна точка. Можеби најдобро да зборам со моите прво, а и со него да видам како се чувствува на таа тема. Мене ми беше повеќе да не е непријатно знаејќи дека сме заедно и работите одат кон посериозни нешта а пак да не го викнам...
Да, па претпоставував дека за бебе нема проблем. Да, мора да имам резерва облека, непредвидливо е времето. Фала
Дали на крштевката ги дарувате само кумовите или сите присутни? Имам слушнато дека треба на сите да се даде по некое дарче или некоја измислица е тоа?
Јас и на старите кумови им дадов по нешто, кој како сака кај нас е помал град и така е останато во традиција
@Kasia92 не знам дали најде нешто, топла препорака од мене за Why Not. Се наоѓаат до Кафе Morning во Аеродром, цвеќарница е ама девојката е профи и работи со буквално секако тип декорации (роденден, крштевка, девојачко и сл.) https://www.instagram.com/why.not.mk/
Здраво женски. Сакаме да закажеме крштевка во јуни и ручек во некој ресторан со убава летна бавча, но да не е многу надвор од градот (Скопје). Дали имате предлог ресторан?