Dali gi kanevte kumovite kaj niv doma za krstevka i sto im kupivte, dali se daruvaat samo na denot na krstevka
Да, за канење шише алкохол и бомбоњера, на детенцето некоја играчка, мало внимание. Потоа на крштевкста им се дава повеќе, за канење - толку.
Дали некој сменил кумови ?Кумовите што не венчаваа со мм не би сакала да го крштеваат бебуш поради битни причини.Не знам како би им кажала сеуште ама одлучна сум други да ми го крштеваат
Јас сум така кума. Јас ги крштевав децата, а друг им беше кум на регистрација. Немаше никаков проблем.
Закажавме крштевка и ни дадоа ливче со потребни ствари … вика две бели и една жолта свеќа. Знам по крштевки што сме оделе еден куп свеќите се украсени … ваљда може однспред да си ги купиме и средиме белите, оваа жолтата свеќа за што е знае некој?
Ние правевме крштевка сега брзо и може пред време да се украсат свеќите. Кумовите дојдоа со веќе украсени свеќи. И нас ни дадоа ливче ама не пишуваше боја на свеќите. Сите ни беа бели. Не знам што би значело
За бебето е тоа, тоа купуваат кумовите не вие. Ти треба пешкир, сапунче и зејтин да однесеш. Нас сите три бели ни ги дадоа. Таа третата е помала и се пали на еден свеќник.