До бебето е, зависи какво си е. Според мене е подобро посебно, за да не биде се во еден ден на 1 роденден, пораат бев со синко за роденденот, оти беше крстен на 5.5 месеци. Плачеше и тогаш малку, кога го ставија во водата, ама ништо страшно. Сега со малата исто ќе правиме здравје, крштевка во октомври, таа ќе биде 5.5месеци. Повод плус да се собереме најблиските
Исто прв пат кумот ја виде од греманија дојдоа, па он сакаше сам да ја пресоблече абе не зуцна, ее кога зеде да ја шиша ја потегна за коса тогаш малку се згрчи викна едно 15 секунди и сите шшш шшш и толку хаха
Ние не сме венчани,првото го крстивме не ни побараа да сме венчани, еве и за второто прашавме немора ни рекоа
Кажете ми некоја идеја што да им земам на кумовите за дарување, за првото дете имав бавчалоци, перници, ќебиња, бањарки постелнини, пижами, сега за крштевката на второто дете не знам што да им земам, или во плик пари да им ставам ама не знам по колку, башка имаат две деца големи
Женски на кумовите планираме 150€ да им ставиме и за првото дете исто беше Е не знам за старосватите тогаш ги прашав ми рекоа блендер,и тоа им зедов Сега прашав не знаеле било што Сакам пари не ми се лута по продавници од прилика колку да ставам?
Ве молам за предлог за фотограф за крштевка/роденден, но не класично фото-студио. Барам некој што слика претежно моменти и фаќа емоции, без многу позирање, од типот на summer of seventeen или hello wedding.
Е толку ги носат за жал. И мојата доби само што се роди. Ама кратко ја носеше. Ќе и остане спомен од кумовите само.
Па после еве како идеја може да ја стопи да си одбере некое ланченце кога ќе порасне, ќе знае дека е од вас и ќе си го носи
Во едно од тие ливчињата, што е потребно за крштевка за во црквата, видов дека е потребно литар масло… Зошто?
Злато е злато, и да не ја носи секако треба кумот да купи нешто, и ние сме сега во септември купивме златно алкиче со плочка и името напишано. Од 180- 200 евра нагоре се цените. Златото моментално само расте вредноста, ако не може да се смени за друго нешто.
И старосват се дарува за крштевка ? Првото во ковид е крстено старосватот не ни дојде .. сеа за второто сакам културна прослава па да знам Прва буква од името... или нешто интересно привезоче пример бродче,котва не ми текнува друго сеа
Кога бевме ние старосвати не даруваа,тогаш ги даруваа и родителите од двете страни ама ајде не мора дотолку
Ние нареден викенд правиме крштевка, уште немам резервирано ресторан малку ќе сме 14луѓе сакам нешто убаво и на ладно пошто ќе биде потоп 40c Разгледувам ресторани во ск и сфаќам колку сме некако без ништо ново освен Форца Фјужн што ми се свиѓа новото друго све некако ми е како сто пати видено и досадно