Едно смешно прашање. Дали сте крштевале поголемо детенце 2г? Дали цело го пикаат во вода или? Пошто е мн голем и тежок не сум сигурна дека ќе можат да го совладаат да го пикнат во вода хахаха едвај ние дома за бањање нр па некој друг
Здраво на сите дами Со Господ напред ќе се спремаме уште малку за прв роденден а во план ни е тој ден да биде и крштевката,на самиот ден на роденденот.Тоа е почеток на април и баш роденденот е на Лазарова сабота, сабота пред Велигден..Колку што се информирав,крштеваат за време на пости но еве за ручекот како би требало да правиме да биде се посно? Или да има и посно за тие што постат? И да ми препорачате фотограф, декорирање, предлог место за ручек и некој бенд музика ама културно не ора чочеци, онака баш за уживање
https://www.instagram.com/lorena_photostudio Кога е за време на пости,се прави посно.Но сепак ,прашај си свештено лице.Топлла препорака 2000 денари 2ч.Сликите ти ги пушта одма истиот ден.
Здраво на сите, се ближи првиот роденден на моето малечко а воедно ке правиме и крштевка и венчавка но без свадба без тие традиции адети.. Како оди тоа во црква треба да ги имаме само кумовите или треба да имаме побратими девери од двете страни или може само од женската?
За сите што барате фотограф за крштевка/роденден и сл.топло ги препорачувам https://www.instagram.com/jrphotographymk?igsh=MTM5d2x1eHEzODliOQ==&utm_source=qr Презадоволна сум и морав да ги пофалам☺️
Мајки предлози за поклони за кум кума и кумче година ипол.И кога им се даваат поклоните по црква ли?Знам дека илјада пати е прашано ама не знам дали мора да е ептен скап поклон ?Немам идеа Кој го пресоблекува бебуш во црква?Ги нема видено моево бебе кумовиве и мислам дека ќе рика во црква низ цела церемонија.Ептен ме фаќа паника
Не мора скап поклон ,ќе си дадеш колку шо имаш. Јас за кумата ташна Кумот еден шах ама како украс беше Синот тинејџер комплет во многу убава кутија каиш и новчаник За ќерката - генерација со мојата комплет тренерки и ташничка со шешир Знам им купуваат комплет бањарки Или оригинал парфеми Нешто персонализирано ,пример портрети... Ние во кафаната му ги дадовме За облекување пола јас пола кумата ,за да ги сликнат хаха
Ние патики за децата, патики за кумот, и ташна за кумата. Ние кај што сме кумови не добивме ништо, не ни сакавме. Сами им рековме дека не гледаме причина зашто да ги ставаме во дополнителни трошоци. Меракот е наш и чест ни е што ќе им крштеваме дете.
По единечно даде 100 евра или за двајцата толку? Ние не сме воошто блиски со кумовите па незнаеме што да дадеме..
Прашај во црквата т.е. сигурно можеш и да им кажеш ти. Колешка на 3г го крштеваше и цело голо го бањаа