На страната на фротирка можеш да им пишеш за вез и боја на раб на бањарка. И исто квалитетот ми е супер
Може некој знае, крпата, сапунчето и зејтинот се даваат на попот, или како дар се оставаат на икона во црква или пак да не се за кумот да се мие раце или не знам, не ми е јасно? Дали треба плус да се докупе крпа за кумот или само дарот што ќе го спремаме?
За црквата остануваат, не се за свештеникот. Не треба да се докупи крпа за кумот освен поклон што се дарува.
Попот ми рече да ги оставам долу, во близина на иконата каде се поклонуваат гостите, и кој може, остава пари. За црквата се, не се за кумот.
Здраво, дали некој во скоро време правел Крштевка во Ресторан Градина? Дали би можел да ми каже како се движи цената за мени за крштевка и што содржи?
Поклон за кумот планираме пари но во какви кутивчиња да ги ставиме, кутивчиња како за свадби што носиме плус дополнително да ги завиткаме или како ?
Јас купив ваучери плус пари. Купив убав плик и го завиткав со лента во машна која одговараше на темата на крштевката.
Планираме крштевка веднаш после 40дена, сакаме само најблиските. Значи мала прослава. Дали е морално мајката на кумот да доаѓа. Не сме старо кумство, плус бабите нема да ги поканам ќе дојдат некој друг ден. Ако ја викам мајката на кумот ќе треба и мајката на старосватот, можеби ќе чекаат дарување и за нив. Малку ми нема смисла....
Ако планираш само најблиските не е морално да ја викаш мајката на кумот и да во поголем круг крштенката зошто би ја викала мајката на кумот?
Не е ова свадба па кумова тајфа. Мајката на кумот не знам ни зошто би сакала да дојде, не и е таму местото. А за бабите зошто нема да ги викнеш не навлегувам ама лично јас не би можела да не ја викнам мајка ми.