Па незнам кај живееш,но во Беверли имашнеколку продавници со убава деста гардероба.Ти кажаа ете и за Ваикики исто,Зара,се зависи до колку пари ти се троши.
Fala svake, eve i nie ve pozdravuvame. Poleka poleka se spremame za krstevka, mada rano e , ama sakam da si imam se spremno so vreme, zatoa prasuvav za krstenici.
Не бараат, барем нам не ни рекоа, но напомнуваат дека кумот треба да е крстен. Инаку за венчаница во никој случај не треба, зашто не ретко родителите имаат склучено само граѓански брак а сепак си ги крштеваат децата. Да редактирам, не треба ни крштеници од родителите кои може и да не се крстени, а детето слободно може да се крштева. Крстени треба да се оние кои учествуваат во крштевањето, т.е. кумот или кумата.
Јаа мислам најдобро е договор со кумовите. ке ги прашате што сакаат и завршена работа. и ние така се договоривме, оти тешко се погодува вкус. Е сега некој да ми каже после светото крштевање ги водите кумовите и тие што ке присуствуваат на крштевката на ручек. ние си мислиме дали во ресторан или дома да спремаме однапред јадење. во ресторан некако ни е малку скапо , а дома не знам колку ќе биде изводливо. Дали ке испееме се на вееме да спремаме
Odma posle crkva jas zakazav za u restoran eden rucek i cao prijatno a doma nema da ne sobere , da ispaga poskapo ama barem ne se zamaram za niso samo torta ke si poracam i tolku. A kumovive gi prasav sto sakaat i nisto ne mi kazuvaat zatoa ne znam sto da im kupam.
Jas pari davav na kumot,kumata i decata koga go krstavavme sin mi. I jas koga bev kuma pari mi dadija i pari dadov i na deteto,osven toa sto trebase vo crkva da kupam. Mislam deka nema da zgresis . Sepak ti se znaes.
Зависи од буџетот, можеш часовник, парфем, ако е спортски тип оргинални тренерки. Јас на моите им купив електронска филипс рамка. Овој пат сакав фото апарат но имале, така да ќе видам.
И до колку пари давате за поклон кај мене се две деца и кумот и кумата до кај 40 години се и ич незнам што да им земам.
значи нас не венча старата кума а сега детето нејзино ке му биде кум на син ми ... така да нејзе ке и купам бањарка,на стариот кум пижами , на керка му колекција некоја и ми останува новото кумче тоа ми е у мисла
Дизајнираме уникатни покани за крштевки и родендени за вашите најмили со теми од омилените цртани или по ваша замисла https://www.facebook.com/studiounique1/?ref=page_internal
Незнам зашто но не ми стигнало дека си ми пишала...... Уште немаме направено крштевка иако сакав на свети Јован да и оправам. Незнам само една работа да не е премалку ич незнам и се напнувам, а не дека тие ке се скршат од купување на малово
Јас на кумот и кумата им земав постелнина за спална, околу 3000 ден ме чинеше, а има и поевтини. Можеш тоа да им земеш, една за возрасните и по една за дечињата, секако ке си ја искористат.
Ние здравје најверојатно на 28 Мај ќе правиме Крштевка за второто. Ресторан веќе си знам, гости истите како кај првото кога правев. Поклони одредив, кумата рече таблет и блендер, за старосватицата е-рамка, за деверот сребрена алка. Ќе правам сама шеќерна маса по свој мерак, зошто сметам дека се прескапи а недоволни по нарачка.
kumovite treba da se daruvaat? Nie imame zakazano krshtevka naredna nedela nikoj ne spomnal deka treba da gi daruvame.