Ние гo крштевaвме вo неделaтa, пoпoт ниту ги изми рaцете ниту ги избришa. Тoa штo нoсев ми рече дa гo oстaвaм нa икoнaтa нa Бoгoрoдицa. Вo неделa требa дa oдиме нa првa причеснa. Вo пресветa бoгoрoдицa вo центaр гo крстивме.
Na livceto dadeno od crkva stoese peskir, sapun i zejtin da se donese, samo sto mi rece da gi ostavam na ikonata inaku isto se nosi segde, samo razna namena
Колкаво е детето? Машко или женско? Јас имам 2 кумички, на помалата и зедов Адидас патики, а на поголемата (тинејџерка) ранче од Дуки Дасо. За венчавката на деверчето (14 год.) му зедов часовник од B-Watch, на Casio, од колекцијата за мажи, ама пластичен, ептен беше среќен. Има убави и од детската колекција.
Здраво мајки. Нашата крштевка помина ама дури сега пишувам. Супер поминавме, Калина беше многу мирна и во црква и во кафана. Се почастивме само со најблиските, ама голема фамилија па се собравме 45 луѓе
И ние пред еден месец направовме крштевка,со најблиските прпславивме.И од кумата си добивме прекрасни обетки за жалата принцез
Моево веќе има две години, никако да го крстам. Многу е пргава, а и со маж ми никако да се договориме. Не сакам прослава никаква, само чинот и толку. Дали некој од вас крштевал повозрасно дете, не бебе, или само јас сум исклучок?
Вујко ми лани го кршетваа нивното на 5 години. Не си сама А за крштевката, беа само тие и кумовите, им дадоа ручек и толку.
Мојава е 2 год и 2 месеци, сеуште не е крстена. Малото 7месеци, и тоа не е. Здравје догодина , кога ќе стаса третото, сите три заедно ќе треба да ги крстам Биче весеље
И ние немаме кум. Имаме на збор демек ама никаде го нема. Еднаш не се јави. Ич не ни сметам на него..