Дали некој знае дали може католик да биде кум? Венчани сме во католичка црква ама сакаме бебе во православна да го крстиме во мк. Би сакала да ми остане истиот кум.
Не може, не е исто. Кумот треба да е крстен во православна црква за да крштева. Не бараат крштеница ама оставаат на своја совест. Исто е и за венчавка.
кога се крштева бебе бидејќи е мало за само да каже да, сакам да станам православно, се кршетва по верата на кумот кој например го чита симболот на верата кај што е опфатена суштината на православието, таа почнува со верувам во... и нема смисла тоа да го кажува некој кој што не верува во тоа - една од причините зошто црквите се разделиле црквите се содржи во тој текст.. друго, кумот ја има улогата да го воспитува детето во православната вера, како може да го прави тоа ако не верува сам..? единствено тој со миропомазание да стане прво православен тогаш би било барем проформа правилно.. а католиците од своја страна може да се "помеки" во однос на тие прашања. за да се венчаат двајца во православна црква треба да се православни.
Женски тука читав мислам... Новчаник и каиш од мона како се движат цени? И на ланчињата од сваровски? Дајте ми идеа за поклон за кумот??? За кумата полесно ми е ама кумов ми е специфичен...
Новчаник околу 2500 Каиш горе-доле 2000 За ланчиња некој друг нека каже, јас незнам Друго можеш: саат, постелнини, фенси кравата со копчиња, се зависи што тип е кумот.
мене попот ми рече дека се крштева било кога, нема врска дали се пости или не, а само не се венчава од божиќ до велигден. знам дека ова не е точно, ама поповиве за плус парички се прават.
има ли некој предлог за убав ресторан за прослава на кршетвка, за околу 40 луѓе, денски за надвор и негде околу Аеродром, Кисела Вода или околу Железничка?
Ние сега скоро правевме во Градина. Кај Охис е. Многу убаво дворчето, трева, фонтани. Има мени, ама ние дека 15 луѓе договоривме кој што сака да нарачува и ни дојде за нијанса поефтино, а сите си бираа. Храната убава, услуга одлична. Е околината не е нај, ама дворот убаво ограден па не се приметува што има надвор
Fotograf za vo crkva nekoj od koj imate pozitivno iskistvo.. nie samo najbliski ke bideme, no jas sakam ubavi sliki za spomen. Krstevkata za kraj na Juli zdravje ja planirame.
ние таму ја правевме свадбата супер е местото, само си мислам дали ќе ни дадат во недела термин од кај 13-14 часот, зошто најверојатно ќе има свадба претпоставувам.. вие кој ден бевте? фала ви и на другите предлози ќе ги побарам!
Jas veke im pisav I gi kontaktirav, vo noke, zori de, deca se budat, mi odgovorija 3.000,00 mkd za 30 sliki izvadeni, I cede so site sliki. Jas sakam sliki od crkva, ne foto sesija I za toa I prasav.