Има некој адет кумот покрај свеќите да го облече бебето, а родителите да ги даруваат кумовите. Јас ги дарував, ама и синко сакав сама да го облечам па јас си купив. Они само подарок му купија. Се е договор. Како ќе се договорите, така ќе си правите.
Мина нашата крштевка Се беше супер, бебе малку заплака на почетокот, уствари се исплаши од попот и многу гужва му дојде, ама потоа па попот му стана интересен, од вид не го испушти до крај си беше фит и весел, потоа и дома си беше во елемент, умен е тој Кумоите ептен се покажаа Бебе од благодарност им дозволи они да го облечат, ептен беа интересни Покрај што го облекоа му купија и играчка и златник, плус торта донесоа, цвеќе. Нај крш момент е што попот го потшиша од напред, ама од врв на глава сите викаат не се приметува, ама јас приметувам Тортата од Аромати беше феноменална и на вкус и изглед, колачињата исто, само мафините малку утнати, убаво украсени ама лошо залепени со тестото, ама ОК не беше нешто страшно. Сликарот беше ОК, ама уште не сме пошле да видам што шкрапал, ќе пишам тоа накнадно Кетерингот убав, се тазе, фино сервирано. На слатката маса не наредив се што мислев, пренатрупано ќе беше, секако убаво излезе. Балони имаше еден куп, ама џабе, мислев бебе ќе се израдува баш на нив, а на тој му е гадно да ги фати И тоа, сума сумарум многу убаво си поминавме, плус и на мене бдеј, па дупло славје и поклони де ^^во црква носев пешкир, сапун, бомбоњера за попот и уште една кога заврши се да почастам
Da ama nekako ne se zamaraat niti prasuvaat niti nisto ocigledno ne mislat da go oblecat deteto taka sto se ke treba sama da si odnesam kojznae i poklon dali ke donesat ... a sto poklon se nosi
Честито и вечно да му е името на синчето. Да биде здрав и најсреќен засекогаш А тебе секако Среќен да ти биде роденденот, секогаш исполнета со здравје и љубов
Cestito radostite.. Sliko nesto ovo ono Da ste zdravi zivi dvajcata Iskreno me interesira sto pokloni se dava na kumot i obratno. Koga ke dojde vreme ke puknam od mislenje.
Се е ствар на договор, ништо не е морално. Ке си разговарате и ке најдете солуција ни нив да не ги одерети, ниту вие да сте навредени. Конкретно кај нас кумот купи свеки и го облече детето. Јас нив ги дарував. Им беше речено екстра поклони да не носат, плус нудев јас да си го облечам. Рекоа дека мерак им е они облека да купат и ок така се договоривме. Кога ке ги каните настапи искрено со муабет и готово.
Ќе ставам слики кога ќе ги зедам, јас неуспеав ништо да шкрапнам. На кумовите им однесовме слика од срма во вид на пеперутка, на девојчето ташна, на малиот тренерки и топка, плус чоколади и пијалок - домашен ликер. Кумовите пишав погоре што донесоа, плус во црква свеќи. На кумовите мораше да биде нешто едно за нив двајца, па мислев прво постелнина да им зедам, ама не ми беше уникатен/долготраен поклонот па се предомислив. Секогаш можеш некој апарат да зедеш ако знаеш дека немаат или сакаат.
@emkaemka колку луѓе имавте за крштевката? Те прашувам зошто нас ќе ни дојде крштевка па за месец дена роденден и некако си викам ако ги канам сите што мислам и на двете ќе им дојде пребрзо во рок од два месеци
So sreka imeto. I nasata krstevka pomina. Ubavo bese, najbliskite bevme. Nie slavevme I rodenden isto. Ima lutenki od nepokaneti tetki, ama navistina nemavme pari za golemi slavja. Gi razbiram jas, treba I oni da razberat deka sme golema familija.. Drugo mi ostavi negativen vpecatok samo i sejackiot gest od kumovite. Tolku sejacki, da sramotno mi e da go pisam. Go kazav na majka mi i ete dovolno neka e za da se olesnam. Lazareski fotograf se pojavi, za 1500,00 ok slikte se. Ke imame spomen barem. Drugo bese se super, imavme dve ubavi torti. Kafanceto, bogato bese menito.Jas zaboraviv sapuncinjata da gi ostavime vo crkva. Pa nekoj den ke gi odneseme zdravje. Pisteea dvete, pa vo taa zbrka cekavme samo pobrzo da gi iznseme nadvor decava. Ne nosev bonbonjera sega duri citam ste nosele za popot i da pocastite. Neznaev. Ubav cin, radostii za mama, tato, babite, dedovcite..