Крштевка

Дискусија во 'Бебе' започната од soncicko, 6 февруари 2011.

1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Колку што сум информирана во Зрзе сеа не кршетваат...а во Бигорски да само со повреме да се резервират

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Најдете си друг кум. И нашите ни откажаја кога се роди бебево. Си најдовме други. Златни ми се не си ги менувам за ништо новите кумови.

Најдовме да во една продавничка што се продаваја ствари се за дома.

Прашај си и други од Прилеп. Зошто ние му однесовме и кошула и маица бела на прерамки за под кошулата. Тоа било дека ќе крштава. Така се носело. Инаку јас не се замарав со тие работи, свеки среди.

На Independiente и Abc07 им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    21.351
    Живи здрави нов кум ке си најдете. Поарно што ви кажал, него да го барате, молите, да ве избегава. Може си има некоја причина.

На Bebulleee и Independiente им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И да има причина има ли уста да каже? Не треба да се правда, ама фер е да им каже да си планираат. Вака ептен детски. Не се јавувам на тел, ќе ги игнорирам.

На cresa-jagoda, mal.ecka, Abc07 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Баш поради ова сме изреволтирани да испаднеше човек да кажеше вака и вака (доколку има причина) а не вака му се јавивме за мекици не дојде викам ајде пак да му се јавиме за роденден на маж ми не дојде. Не ми се јави дс ми честита ќерка викам ајде може си има некој проблем и му пишав го прашав и он само ми пиша дека причина нема едноставно ја одбирам мајка ми само неа ја имам.. да напоменам и свадбата ја откажа поради мајка му бидејки му рекла да не испадне да се разведеш трошоци ова она и.човекот одлучи дека не сака да се жени. и сеа си мислам дека е под огромно влијание ама па ние и ден денес нџ што па на жената и згрешивме ама нема врска ќе најдеме нови иако мн ми е криво..

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А вие со мајка му скарни сте?!

7. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    Не не не баш поради тоа се зачудив добро стоиме ни беа за велигден си пишувавме на вибер си одевме едни кај други.. маж ми мисли дека финансиите се главен проблем си викаат ајде сега крштевка утре родендени а некако за парички се потстиснати иако имаат ама тоа не е моја работа не е вкусно вака да коментирам.. нз искрено што да кажам

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    21.351
    Абе така си е, ама и сешто има по лугево. На мои блиски исто им се деси, ги бараа кумовите на тел, не се јавуваат. Сто пати, или ке се јават па као во гужва се. Еднаш им се јавија за на гости ги откачија. А овие крштевка за детето требаше да прават. На крај испадна кумовите биле во лоши односи мегусебе, мажот имал друга, жената го фатила, па се разведуваа. И сега не е лесно ова на кумашинот да му го образложиш на телефон.:)

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Мене многу глупаво и некултурно ми е тоа криење, ако не сакаш повеќе да си кум или можеби финансиите не дозволуваат, подобро кажи нема ништо лошо и срамно во тоа. Повеќе срамно е да се криеш и да се правиш на Тошо.

На cresa-jagoda, didisi и Independiente им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.225
    Допаѓања:
    118.742
    @Independiente и ние сме во слична ситуација. Мм се налути за една голема работа која кумот не ја заврши а прашање на живот или смрт беше (не поврзано со пари) а тој не се јави воопшто ни да извести дека не може. другарство неразделно 10+ години. Демек тој кум ние требало да попуштиме и ќе поппуштевме ама тој не сакаше да му биде попуштено. не крена воопшто телефон што значи му одговара да не се дружиме. Ќерка ми ја нема побарано ни тој ни кумата. Ма ни лајк на фб немаат ставено на девојчето. ;)

На cresa-jagoda, mal.ecka, didisi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас сум тип кој не прашува многу. Од кај знам што е причината, па не ни прашувам да не ми кажат нешто страшно, да не знам на која страна да се свртам.
    Не треба образложение. Само не сум во можност да продолжам кумство и тоа е тоа. Вака е безобразно најблаго кажано. Не одам на мекици, не кревам тел?!

На cresa-jagoda, irena.1, Independiente и 3 други им се допаѓа ова.
  12. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Кај мене кумот е другар на маж ми јас не го знам многу 3 пати го имам видено пред свадба ... и сега за крштевка известен е и само рекол добро ни да праша што треба како треба ... се си купив сама не ни очекувам дека ќе донесе нешто ... искрено многу се нервирам не ми го знае детето а ќе ми го држи таму ама маж ми е крив му викам на што личи ова и вика епа таков е што да му правам о мн се караме за тоа ...

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Што па со маж ти се караш? Тој ли е крив?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.686
    Па не е крив ама може другарски да му каже ќе дојдеш на крштевка какп што треба или не ... мислам дека е срамота кум да дојде без пешќир, а маж ми да преќути

15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Па може дома прашал мајка, жена ако има што треба да однесе не значи дека ќе дојде туку така со празни раце. Не се нервирај за џабе и не се карај со маж ти за тоа.

На cresa-jagoda, SummerGirl, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.716
    Допаѓања:
    38.421
    Извини вака, ама јас не би одбрала за кум некој што сум го видела само еднаш во животот. Кума ми е другарка. Односно, заедничка другарка. Децата за крштевката ги дотера, и поклон им купи. Инсистирав да не купува ништо, ама она запна да купи. Мерак и било.

17. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493
    Девојкиии :D другарка ми за 2 месеци треба да се породи. Стариот кум им откажал , и ме праша мене за кума да бидам. Јас прифатив без размислување , и сеа се свестувам што направив :sweat: Голема чест ми е и многу ми е мило , али не знам никакви обичаи. Дечко немам , значи сама кума ќе бидам. Што треба да правам? Што да купам? На мекици што да носам? Првото дете им е крстено од старите кумови , ама јас го сакам ко мое да е. Сега што да правам околу кумствово врска неам. Помоооооош!!!! :*

18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Прво,честито кумство.За раѓање,можеш да му однесеш некој симболичен подарок (мече,боди,аливциња,тропалки,шише,цуцла,прошетај по бебешки продавници одма идеа ќе добиеш),за другарката благо,балонче некое и доволно е. Понатака за крштевка ќе си се договорите.Се претера во денешно време,кум да не можеш да си,ќе те одерат.Се е ствар на договор,ако се разбереш со луѓето.
    Уживај си во кумството.

На cresa-jagoda, bella.s и fificaaa им се допаѓа ова.
  19. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    493
    Благодарам да сте живи и здрави и само убавини да ве пратат. Јас купив веќе некои работи , за мекици сакам торта од пелени да однесам. А се кажува нешто кога ќе одам на мекици? Има некој адети? Другарка ми ми кажа да не се замарам таа ќе купи се што треба , али мерак ми е мене. На врата требало да и го предадам детето и да кажам нешто. Мене ми е страв да не згрешам нешто , па цела церемонија да упропастам.

20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Какво предавање на дете? Од кум? Јас прв пат слушам.

На cresa-jagoda, Sandrin4, didisi и 1 друга личност им се допаѓа ова.