Здраво со мм не сме венчани секако се регистриравме е здравје планираме за малата да правиме крштенка после 40дена додека е малечка сакаме... Дали ке смета ако не сме венчани а да ја крстиме нејзе.?
За сметање не смета, ама мислам дека секој поп ќе ви рече да се венчате прво. Значи не мора да сте венчани, ама убаво е да сте (така попот ми рече). Јас и маж ми не сме венчани, крштевка ќе правиме овој месец, категорично реков не сакам да се венчам, и реално си плаќаш за крштевката во црква, за пари никој не те одбива. Само ми досагаа и за венчавка, ама кога реков не сакаме, тоа е тоа, ќе ни направат само крштевка.
Ние ја правевме на затворено и многу убаво поминавме. Реално многу е жешко за надвор ќе се сварите и малото ќе го измачите.
Одлично поминавме од секој аспект, храната вкусна, услуга фина, коректно си наплатија и пак би прганизирала прослава таму. Ако е сончев ден тревникот напред е прекрасен и за дечиња и за сликање, се на се одлично за наш вкус беше
Што мислите за крштевка како е поубаво ручек со музика или без? 30тина луге ке сме незнам како ке е по пријатно.. Што е до мене не би правела "свадба" ама пак како што прават сите и ние така, нели
А зошто мора како другите да сте , твое дете, твоја желба си е како ќе се одвива се , па и музика на мал број гости мислам е нон сенс и на 50 не па на 30 . Прави си како што си сакаш ти да си одбележите , тоа си е крштенка не свадба без невеста , тоа е ваш ден на среќа ..
Можете да одите во кафана каде што има акустична музика. Од оние што свират малце на оваа маса,малце на онаа. Така ем ќе имаш ем ќе немаш музика
Ние бевме 40, а сакаа музика стариве, е сега јас имам во фамилија свирачи и ни свиреа тие, се на се убаво беше, ако пред тоа не сакав музика
Сега на 22.09 правиме крштевка, предложете ми ресторанче за 20тина луѓе... и идеја за поклони за кумовите и старосватовите ама нешто нормално не ексклузивно.....
Сакам да прашам зошто ги дарувате и старосватите?Дали и тоа е некој адет или сакате вие? И ние за брзо ќе правиме крштевка и мене ме интересира идеи за подароци за кумови..
Искрено не знам, така ми е кажано дека треба.. според мене и нема некоја логика ама така сите викаат дека треба
Јас ги дарував само кумовите, а кога бев на крштевка кај што сум старосватица ни дадоа поклон и нас. Кој како сака.
Може колку што сакате, масата ке ја спремат спрема бројот на гостите. и за менито исто по договор, може по порции и пиење цена а може и даски, скари и др.на средина мешано, па сами да се служат. Се може да се договорите. Таму правевме роденден за синот и мекици за бебето. Пред два месеци бевме кумови на крштевка таму. Можете да бирате надвор и внатре, ама надвор е преубаво за седење. Музика има и од нив или ваша ако сакате други да свират. И храна и амбиент и услуга се е за пофалба. Ние сме задоволни.
Како што ти кажа @Septemvri, убаво ти објаснила. Ние минатата недела правевме крштевка. Презадоволна сум