Колеги од мм и купија масичка со столче. Со часовник на него, чаша за пенкало. Чисто како идеа го пишувам.
И ние летото ќе правиме крштевка и плус маж ми ќе крсти кај кумашинците..за првот дете давав пари во недостаток на идеи што друго да биде, ама секогаш сум повеќе за купен поклон.. Пишете што имате вие поклонето на кумовите, а што кај кумашинчето, да збирам идеи уште сега.
Убав часoвник, нараквица oд b-watch или my time... За дететo oд 5 гoдини мoжеш таблет акo рoдителите даваат... За малoтo некoе тoчаче Или за децата убави патики летo иде
Се е тоа убаво што пиша.. Ама немам толку пари за да купам се од наведеното. Морам да бидам ептен скромна. Толку ми е долга чергата.
Нараквица имаш убавo за oкoлу 1500 вo B Watch или види вo Фиoре сребрен накит (oбетки, ланче..) oд 500 нагoре имаш.
Дајте идеи за поклон за крштевка и воедно втор роденден ? За детенцето на братот на мм е . Точаци,мотор на акомулатор такви некои работи има. Се мислев некое масиче детско со столче ,ама не знам каде да барам. Давајте по некое предлогче што ќе ви текне
Алишта знам носи кумот се пресоблекува после крштевањето, но ме интересира алиштата што ги носи до тогаш мора да се скроз нови и од мене купени или може да се од повојница од некој донесени и носени неколку пати? Знам глупо е прашањево ама морав, поглупо е поп да прашам
Како ти е арно ,така прави си Попот бара само свеќи и бањарка за бебето, тоа нели носи кумот,а за до црква нема врска како ќе е облечено. Крштеваат сега по црквите?
I jas sakav toa da prasam dali se dozvoleni krstevkite zasto rekoa deka do septemvri krstevki i vencavanja ke nema. Nas ni bese na plan da si ja krstime sega vo juni(togas ni se dr krsteni i godisnica ni e) no ke pocekame sig ako ne krstevaat. Kako trgnalo po 50 60 na den... ne mozeme da medneme so bebinjata.
Планирам да прашам да отидам до црква нас за август ни е да зскажеме, ваљда ќе се смири ситуацијава до тогаш. Ама не претпоставував дека не крштеваат бидејќи читав по форумиве беш коментираа се собирал народ за крштевки некоја членка дури ја поканиле.
Ние вчера ја крстевме малата. Дозволено е крштевање, дали дека сме од помало местенце па не ни правеа проблем а за ручек бевме дури во ресторан. Бевме 12 луѓе. Бебето го бањавме утрото пред да дојде кумот, го облеков од алишта од повојница мајка ми што ми ги беше донела. Мислам дека немора да се нови, како и да ги соблекуваат тие. Кумата ја облече во нејзини и со тие спиеше цела ноќ.
И ние имавме желба почеток на мај да го крштеваме,ама уште во март се откажавме од идејата. Да е здрав и жив,ако е се ок во октомври ќе биде и роденден и крштевка. Ако не ќе почекаме подобри времиња. Здравјето на бебето и моето семејство ми е побитно од чинот- крштевање.
Јас на синко му облеков алишта од повојница, а бодито јас му го купив. Ама не мислев дека тоа е битно, никогаш не ми текна на тоа. Кога го донесов дома веднаш го соблеков и му облеков негови шпихозни, кумовите ептен фенси работи имаа купено, џемпер, кошула, фармерки.
Ние планираме крштевка јули/август. Ни се собираат 30 души се на се. Планираме во ресторант да закажеме. Секако ако дозволуваат. @srce-9 Имаш ли инфо дали ќе дозволат толку луѓе, мислам дали сте прашувале.