Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ксамил (Албанија)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од T-At, 2 јули 2011.

1. kika84

kika84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    deckiiii pisete ve molam samo cuv green house nekoja informacija za smestaj kako ide preku internet sami barate, na lice mesto ili ima i na booking ama malku e poskapo od kolku sto na forumot

2. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Ние гледаме за годинава за Ксамил. Гледам плажите се сон, ама местото некако пусто, само рушевини. Нема некои места за шетање, некое ресторанче, фонтана, знаете на што мислам, или слабо...? :$ :lol:

3. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Бидејќи нема одговор а ме интересира и мене,дали има еднодневни екскурзии?
    И дали има Аква парк? :)

4. kika84

kika84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    jas vcera rezervirav za ksamil od merion travel samo tamu imase slobodno uste edno mesto sakav sami da si odime ama kontaktirav so covek sto izdava sobi i vo saranda i mi rece preku net ne e sigurno posto ako nekoj drug im ponudel poveke tie go davale apartmanot odma na drugi i moze da izvisis i od drug go slusnav toa familija sto odi veke 5 god po red tamu i mi bese rizicno sami da rezervirame a i ovaa god se poskapil smestajot za okolu 5 evra posto imalo pobaruvacka poveke, licnosta sto e i vo saranda za apartmani rece vcera odnesiv par i za ovaa sezona im zemaa 28 evra od den a jas za vo juli rezervirav 28 znaci pocnale malku da se zanesuvaat koga ke vidat deka ima pobaruvacka. Pa neka pisat tie sto veke se tamu da kazat iskustvo nekoe kako e
    za ovaa god

5. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Кика колку ве фати смештајот преку мерион травел ? јас се живо испребарав преку нет стапив во контакт со некои ми рекоа дека нема проблем за резервации наводно доколку има слободни места тој период ама колку се сигурнико што викаш ти Кика не знам, верувам дека доколку некој им понуди повеке би го дале престојот на нив. ние сакаме во август да идеме па не знаеме сеуште тпчен датум затоа уште разгледуваме пред да уплатиме или резервираме нешто. Иначе цените што се распрашував директно од газдите на вилите таму значи без посредници и преку агенцииве што гледав најдов од 27 евра до 35 евра смештај. а претходно било уште поевтино , да. Ма да од сите слушнав дека за смештај е лесно да се најде во секое време ма да што е сигурно сигурно е најубаво е уште од тука да сме обезбедени :)

6. kika84

kika84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    od merion travel kumanovo i mislam deka posle 15 juli deka bese 30 evra ja proveriv agencijata kaj edni prijateli tie ziveat tamu rekoa deka ne e nekoj prevarantska deka idele sve preku nea taka da proveri a i mene mi kazaa deka tamu moze da najdes poeftino ama od tolku citanja po forumite i mislenja nekoi sto mi dadoa mi bese rizicno, barem ovaa prva godina da odime rezervirano pa odgodina sigurno ke zaeme nesto poveke koga si bil veke ednas neznam sto da ti kazam videte ubavo poz

На Iviste му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kika84

kika84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    i ova rekoa deka vo avgust imaat poveke guzva zatoa sto vo italija i neznam koe drugo mesto imaat kolektivni odmori i imaa dosta guzva toj period inaku i ie sve odime toa vreme ama sega ke odime od 10 juli posto sme so malo pa da ne ne fatija nekoja guzva epten

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    јас бев во ксамил пред две години и си поминав преубаво..... не дека има чуда невидени,ама водата и плажите се фантазија (поубави од грција),а домакините се многу гостопримливи и услужливи (барем ние на таков налетавме).за смештај плакавме 30 евра и тоа во август месец и веднаш на плажа...имаше и ресторанчиња и слично ама сепак е мало местото па ако сте за журки ете ја Саранда на 15 км.....ПРЕПОРАЧУВАМ НА СИТЕ.

9. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    И ние најдовме сместување преку мерион Кика, фала на препорака, останува уште да си уплатиме за некое време и верувам дека сите ке се вратиме со импресии. Истото и јас го викам, одам пред се на одмор, важна ми е плажата да биде убава и мирно место, а за журка доволно е и еднаш да отидеме до саранда а кој знае и тоа дали ке ми биде потребно. Убав одмор феминки па кога ќе се вратиме споделуваме импресии :)

10. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    А сместувањето е во вила/апартман, хотел? и ако може да ми кажеш колку е од вечер за двајца?
    Фала

11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Имате ли информации како е времето во Ксамил?

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. goksigoran

goksigoran Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas i devojka mi planirame da odime vo ksamil i tamu privatno da si najdeme smestaj,AKO IMA NEKOJ SO PREVOZ STO KE ODI PRI KRAJ NA JUNI NEKA MI PISE NEKA OSTAVI PORAKA PA MOZE TROSOCITE DA GI PODELIME POZZ,AKO NE PREKU Agencija patot ke go koristam

13. tetovo

tetovo Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    se javiv vo balkanet imaa 3 vili za ksamil po se izgleda ce rezervirame vo vila busati :D

14. tetovo

tetovo Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    gledav na internet ubavo e vremeto mnogu potoplo nego vo mk i ce bide ubavo koga planirame da odime nie od 20 do 30 juli

15. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Cupe nie sakavme striktno studio, apartman zoshto sme par a i jas sakam da si gotvime , ne sakam hotel, inace eftino e i vo hotelite ama ete ne sum ljubitel na hoteli, nikogash ne sum bila, najdov poveke studija i na site cenata im se dvizi od 30 do 35 evra vo spic sezona potocno avgust. Nie najdovme za 30 evra, e sega ako ste pouishe dusi poveke vi se isplati apartman koi isto e 30 ili 35 evra shto dokolku ste 4 dusi ke vi dojde mnogu poeftino. Kazi mi kolku dusi ste , za koj period pa ke ti pustam nekoi linkovi shto gi razgleduvav za mene shto mislam deka ke ti odgovaraat :)))

16. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Ние сме два пара и ке ни одговара и апартман :) Сакаме да тргнеме на 28 јуни. Ако имаш некој линк за слободни вили или апартмани, ептен ке ми завршиш работа ;) Инаку лани бевме само двајца и бевме сместени во хотел, јас сум презадоволна, но за оваа година другиот пар сака да имаме и кујна. Фала ти :*

17. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    еве чупе еден линк од агенцијава и јас со која што ќе идам , другите агенции се прескапи http://www.meriontravel.com.mk/leto/albanija, а сега ќе ти пишам и неколку контакти од вилите со кои што јас контактирав преку фејсбук и ми рекоа дека нема проблем за резервирањепа видете ако ви договара и таа опција :
    https://www.facebook.com/pages/Ksamil-A ... 3072437283 20 evra od nokj mislam deka e idealno za vas ova dokolku smetate deka e sigurna opcija i dokolku e sloboden apartmanot ke vi se fati po smesni 5 evra od nokj :))
    https://www.facebook.com/pages/Rooms-to ... 1024232442
    eve i ovie imaat apartman ama jas za avgust se rasprasuvav za togas e 50 evra so toa shto shtom idete juni/juli sigurno e poeftin :))
    se nadevam deka ke ti pomognat linkcinjava :* ubav odmor 8)

18. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Iviste фала ти многу, навистина ми помогна :* сега ни останува само да се одлуциме која вила ке ја земеме јуууухухухухухху фала ти усте еднаш :*

19. Beatrice123

Beatrice123 Нов член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Ние бевме лани, во првата половина на август. Само се спремивме и тргнавме, немавме ништо резервирано. Плус, одевме преку Албанија. Патот беше страшен, ама баш беше доживување. Три часот наутро, само ние на планина, темници, пиле не пее, само ние и ѕвездите, онака по работ возиш, надолу провалија и морето таму далеку долу. Јако беше, да беше дење многу убави слики ќе направев. Како и да е, муабетот ми беше за таму (сместување, цени и сл.). Кога стигнавме ја оставивме колата близу Бора Бора, и отидовме да бараме сместување. Сега, лошо е што таму повеќето не знаат англиски, а ние не знаевме албански, ама со раце со нозе :D некако се разбравме. Имаше куп мажи собрани пред една продавничка и дечко ми отиде. Очигледно разбраа дека бараме сместување и почнаа да се довикуваат еден со друг, па еден појде во едно кафанче во близина и дојде со еден човек. Тој со ишарет не’ викна и не’ однесе недалеку, во една убава куќа. Имаше два слободни апартмана (голем кревет и едно мало креветче, трпезариска маса, кујна, бања, телевизор, плакар, балкон...), напиша на ливче дека е 20 е од вечер и така останавме. Беше многу блиску до Бора Бора, па најчесто одевме на таа плажа. Лежалките се евтини, кафето чини колку што е и тука, имаш се’ што ти треба... Буквално немаш потреба ништо да носиш, бидејќи се’ што си планирал можеш и таму да купиш за иста цена, така што нема потреба да се товариш. Десно од Бора Бора има многу убава плажа, ви ја препорачувам. Инаку и на островчињата е интересно, ама таму движењето ти е малку ограничено (нема каде да одиш, што е тука е). Те носат со чамец, седиш колку сакаш, па кога сакаш доаѓаат те земаат назад. Јас си поминав супер, годинава пак ќе одиме таму. Ви го препорачувам Ксамил како убаво место за пристоен одмор. Забава нема многу (дискотеки, кафулиња), ама може да си правите интерни журки или да одите во Саранда. Убав помин на тие што ќе одат! 8)

На ivic85, Veki4kaa и Iviste им се допаѓа ова.
  20. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки, може да се најде поефтин смештај на почеток август во Ксамил? И од прилика колку би било тоа.. :)