И јас гледав за почеток на август , тогаш е најскап смештајот затоа што тоа им е шпиц сезона , имаат колективни одмори и слично, тој период цените се од 30 до 35 евра од нок од студио или апартман зависно што барате и колку луѓе сте ма да сите виокаат дека директно таму се наоѓа сместување лесно и поефтино , зависно сега дали ви се иде на ризик мал )
Во средина на јули и почеток на август цените за смештај се нај нај високи.Јас лани најдов соба за 35 евра, до сама плажа. Поефтино имаше ама беше многу далеку од плажа. апартманите лани блиску до бора бора плажата беа околу 40 евра.... Се надевам оваа година ќе најдеме нешто пофетино. А има ли некој инфо во моментов колку се движат цените за сместување, мислам не преку агенција! Како и да е, вчера објавија дека Албанија станува кандидат за член на ЕУ и сега рачунајте дека цените ќе им пораснат. Ќе почнат со фискализација, такси, даноци патарини...така да и тоа ефтино што го имаме ќе ни стане скапо
http://balkannet.mk/?tour=%D0%B2%D0%B8% ... 0%B8%D0%BB Сакам да одам преку агенција во вила Бушати во Ксамил, па би сакала да знам доколку бил некој да ми каже како е,дали се блиску сите плажи ....и тн. Искуство да сподели.... доколку има некој таков многу ќе ми помогнете .........благодарам
Скапо е, не вредат за тие пари во Грција ќе одиш. Подобро да одиш така, ќе си најдеш сместување приватно и за пониски цени.
Вака, оваа година планираме да одиме во Ксамил, првпат. Па, може да кажете на кој јазик се разбирате? Слушнав дека се зборувало некаде на италијански бидејќи доста италијанци работеле таму, или..?! Албански, англиски ? За англиски не ми е проблем мене, ниту за моите родители, ама работата е тие дали ќе разберат. И се извинувам ако по вторпат (или некој друг пат) се прашува ова прашање.
Moonstone.17 и јас одам летово за Ксамил. Ама мислам дека не знаат англиски, така слушнав. Инаку кога ќе одиш?
^ Планираат да одиме околу 25 јули или можеби неколку денови плус/минус. (значи не мора да значи точно на 25, туку 26-27) Инаку глупаво е што не знаат толку англиски. Мислам основни работи Колку чини ова, колку е изнајмување на соба, и на тоа да не знаат да одговорат?! Мислам..
Девојки доколку некоја се врати од Ксамил импресии да сподели за да се одлучиме ние кои сеуште се двоумиме
Здраво, Простете ако прашањево се повторува, јас резервирав за нас соба во вилла Идеал преку booking.com, е сега бидејќи имаме само краток одмор ме интересира кој би бил најповолниот превоз (или воопшто возможен) - за да стигнеме во понеделник (11.0, а да се враќаме во петок (15.0? И колку се патува во просек? Нашиве датуми испаѓаат сосема обратно отколку што вози Маригона, има ли некоја агенција што вози натаму во парни а наваму во непарни? Може да биде до/од Скопје Битола или Прилеп.. Ви благодарам
Здраво на сите ! Се вративме од Ксамил и само можам да кажам пофални зборови , освен патот до таму другото беше се ок. Вилата имаше сопствена плажа со ресторан во јуни и септември лежалките не ги наплаќаат , се изненадив од мештаните таму колку се лубезни , со мимики објаснуваат со раце со нозе само да ти помгнат зошто слабо им од англискиот. Нема многу за шетање ама ако сакате да си поминете вистински одмор без готвење по дома, без влечење од мк јадење топло ви го препорачувам ксамил . слики од и плажата https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 6429_n.jpg https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 1260_n.jpg Поздрав
Irena 85, bevte vo sopstvena rezija ili preku agencija? Moze li kontakt da ni dades? Preubavo e mestovo, pozdrav
I nie taman si najdovme studio, vikame ajde ima vreme da ne uplakame 2 meseci prethodno ni go zafatile :/ i sega nanovo barame smestuvanje ! Nekoj da preporaca nekoe studio ubavo? Najdov mnogu ama se se samo so plinska boca a mene toa me uzasuva, sakame da najdeme od onie so mali sporetcinja shto se kako mikro, najdovme nekolku takvi ama veke se zafateni ) ako znae nekoj nekoe neka preporacuva VE MOLAM )
здраво, ние сме пар, планираме да одиме во ксамил и таму да најдеме приватен смештај, исто така сакаме и сами да се организираме за превоз. ако има некој со превоз нека пише во порака за да ги поделиме трошоците? датум ни одговара било кој во теков на месецот.
Zdravo na site znae li nekoj kako e pravilnoto ime na Ksamil za da go najdam na GPS ili na wiamishelin.blagodaram
Здраво , за тие што бараа еве ви линк од вилата http://greenhouse-ksamil.com/kontakt-mk.html ама мислам дека се им е резервирано но сепак проверете , можам само пофални зборови да кажам за газдата ептен се услужливи , он ми кажа дека во сезона Ксамил бил фул. Поздрав