Точно, сплавоот воопшто не е страшен. Подобро 2 минути на сплавот отколку уште пола саат по ридишта до Саранда и пак назад. Одете по сплавот, можам да речам и дека е посигурен од другиот пат.
Дали имате број од некоја вила каде што има поевтин смештај за двајца (до 20 евра ) ?Една моја другарка вчера замина и кога стигнале барале смештај 5 часа и тоа со кола.. Се плашам дека нема да можам да најдам смештај ,а ние плус ке одиме со автобус..
A toa so smeshtajot se sluchuva vo Ksamil samo ili i vo drugite mesta? Slushnav deka site makedonci odaat vo taa okolina, pa mozhebi zatoa nema smeshtaj, na internet inaku ima smestuvanje da pobarash i da se javish, ima telefonski broevi.Sega ne ti garantiram dali e slobodno ili ne, ama vo glavno najmnogu smestuvanje kje najdesh vo saranda, Ksamil i Drach, barem online.Kako i da e, drugo e na lice mesto.Inaku srekjno
здраво постојано ве следам , но сега решив да ви се придружам .Сакам да прашам дали некоја од вас феминки планира да оди Ксамил накај вторник , среда (значи не можам да поверувам дека не може да се најде сместување ) ?Јас и дечкото одиме сами и сега откако прочитав погоре дека по 5 саати се бара сместување, некако не ми е баш по ќејф одењево
Ние само што стасавме во ксамил одма најдовме сместување, за скоро 15 мин, немаше ни толку, 25 евра плаќаме, имаме клима, нет, тв, вц, кујна, се што е најпотребно, стварно супер ни се погоди, и плажата ни блиску. Супер е , чисто и мирно. Позз
ние тргнуваме во среда рано сабајле хехехех... конечно се одлучивме па сега сигурно нема да сме толкави баксузи па баш за нас да нема сместување . иначе, ако беше за мене наменето прашањето , ДА , ДВАЈЦА СМЕ . поззз
А колку души собирааат тие апартмани, ние сме 4ца, околу колку ќе ни биде сместувањето од ноќ? И би сакала да знам колку време се патува од Скопје до Ксамил и сега можно ли е да се најде сместување? Благодарам
Би било фино од тебе да не се правиш многу паметна. Не ми е гајле каде одиш, на кои плажи и базени.Ако не ти се допаѓа местото во ред.Не замарај со 1000 коментари кои притоа го кажуваат истото.И научи се да пишуваш прво, а потоа фали се со фактот дека имаш толку многу пари па си дозволуваш такви одмори, кои ние обичните смртици не мозжеме.Поздрав и кога се сончаш помисли дали вредиш толку колку што пари трошиш на тие места.
Инаку во ксамил има шеталиште и тоа почнува кога одите по улицата надоле покрај приватните апартмани што се одите десно по улицата и шеталиштето е многу убаво осветлено со многу ресторани со него има и колички што се удираат(незнам како се вика правилно )тие што не сте биле ќе се снајдете и кога ќе стигнете во игуменица прашајте само мавромати и ќе ви кажат накаде мавромати е всушност границата...и кога ќе ја пројдете албанската граница треба да свртите лево за преку сплавот
Дали некој знае дали има аптеки и храна за бебиња, поточно готови кашички на Хип, или се да си носиме од дома.
Ние баравме аптека ама не можевме да најдиме, добро беше што си носевме лекарства од дома. Ако некој знае дали има аптека нека пиши, баш и мене ме интересира.
Епа ете се вративме и ние.... Како што очекував така и беше, стварно носам само импресии. Плажите преубави, морето исто, преполно со македонци кои што во маркет те удираат случајно и по навика ти викаат извини...sorry , ти го гледаш, се смешкаш и викаш нема гајле ) тие што викавте дека тешко ке се разбереш јас не налетав на таков проблем секаде кај и да бевме во секоја продавница, аптека, плажа ресторан, разбираа и збореа англиски останатите се снаогаа ) мирно, опуштено и РОМАНТИЧНО. Зајдисонцето немам зборови... не сум селфи манијак ама на тоа зајдисонце не можеш да не станеш, ресторани на самата плажа преубави, иначе да, аптеката е одма кај алфа маркетот поточно карши бензиската. Еве ви и неколку слики од пејзажи што успеав да фатам и неколку разгледници шо ги напраивме , така да ако сакате прав одмор, романтичен, мирен, сонце, море, ксамил е вистински избор
еве ви и слики да не испадне дека само на зборови го фалам... проценете си сами дали вреди да се види ова
девојки ај малку хелп. Кажете ми колку време е патот до ксамил преку валона а колку преку грција со автобус ? и од која страна е подобро да се иде?