Јас минатата година во август поточно бевме во Саранда сместени, ама секој ден на плажа во Ксамил. Вака добар впечаток ми остави таму одевме на ручек на плажата кај што имаше ресторанче, цените прифатливи можам да кажам како кај нас во Мк, (не мислам на Скопје и Охрид) ефтино е значи во глобала сегде во Албанија. Е сега за шетање незнам зашто ние во Саранда навечерто шетавме. Мене Албанија ми беше последните 2 години дестинација за одмор и преубаво си поминувавме. Можеш се да си дозволиш и да поминеш не толку скапо.
Ние со кола бевме, околу 40тина минути беше патот како што памтам ама зависи од гужва дали има нема . А и нема врска тоа што читав што пишуваат дека рано рано мора на плажа да си за да фатиш лежалки, ние одевме накај 10-10ипол и СЕЗКОГАШ имаше слободно . Накај 12 се полни сите лежалки. Тоа ми е потврдено од на неколку плажи што бевме.
Nie rezerviravme za od 10 avgust Sega sakam da prasam da nosam evra od tuka pa da menjam tamu ili da si vadam od bankomat direk vo leki?
Дечки препорака за Ксамил за во вила/хотел да е што поблиску до плажите? И ако имате контакт телефон или сајт или од букинг, било што
Koi se plazite vo ksamil? Koja e najubava I koja odgovara najpoveke za so DECA? Nekoj predlog za smestuvanje na sama plaza?
Дечки ај од тие шо сте биле, колку пари отприлика би истрошил пар за 8 дена? Зборувам без превоз и смештај. Колку пари би ни требало? Како се движат цените таму, колку би коштало на пример да седниме и јадиме во ресторан просечен оброк?
Dali nekoj znae dali vo ksamil Ima ambulanta? Sakame da odime jas trudna i so malo dete pa taka bi se osekala po sigurno?
има амбуланта Ксамил со др шо зборува англиски за наплата нема ни евро да ти земат Оваа година ке биде хаос у Ксамил од гужви
Fala mnogu . Jas duri da se resam dali da odam bas si mislev demek za pomalce guzvi na kraj segde isto ako ne ne ni bega grcija
Ido turs i Hak bus Едните секој парен ден одеа а секој не парен ден се враќаат, а другите обретно (ова ти кажувам за лани) @ванилала карта беше 100 леки (50тина денари) пола саат одалечено со автобус.
Јас топло ти ги препорачувам Бино Апартмани, на букинг се како Apartments Ksamil https://www.booking.com/hotel/al/ks...d50861e0176&srepoch=1530891169&m_occ=2&srhp=1 . Можеш преку вибер да му пишеш на човекот. Преубави се, нови, и хигиена 10ка!
Nie bevme Ksamil (Saranda),pred nekolku dena se vrativme. Cenite se ok,isto kako kaj nas,samo lezalkite im se skapi. Na plaza Bora Bora malo makijato 50 den,pivo okolu 100 den, Prevoz od Saranda do Ksamil so bus okolu 1 evto. Nemase mnogu guzva, nie kaj 10-11 odevme na plaza sekogas naogjavme lezalki. Vo marketite ima se i sesto,ceni isto ko u Tinex,Vero...