Секој непарен ден имаат автобус до Ксамил. Од Скопје се трга во 21:00 часот од меѓуградска. Мислам дека повратна карта е околу 50-тина евра, плус минус.
Прв пат сакаме да одиме во Албанија-Ксамил, никакво претходно искуство со Албанија Убаво не убаво, цени, храна може да споделите искуство?
Ксамил е селце, убаво тивко мирно водата топла, тесни плажи. Зависи кој период одиш, ако е гужва односно ако одиш во сезона авугст сега, ке треба порано да одите на плажа за лежалки. Ако си со свој превоз ке можеш да ги посетиш околните плажи. Има прекрасни места. Цените горе доле не се разликуваат од кај нас. Ова е од пред две години. Ние бевме во септември.
Пред две години бевме, мирно и мало место, мали плажи, буквално еден до друг бевме Ама водата, тиркизна, чиста, провидна Во секој случај, пак би ишла таму.
Девојки Колку од прилика е потрошувачка за гориво/патарини Скопје-Ксамил и плус грубо пресметано таму шетање со кола? И дали имате предлог вили за сместување, ние сакаме да одиме од 2.06-9.06 што е подобро според вас Будва или Ксамил
Лошо искуство имам со Хак Бус, од што се неписмени со тие парните и непарните денови лани останавме на улица. Нели непарен ден тргнуваат а јас се качував од Струга во 1.00, логично после 12 на 21ви, 3 пати се јавив да препрашам, 3 пати прашав за датумот, 3 пати напоменав од Струга. Си се вратив кај 2 сатот дома, автобусот никаде, се јавувам другиот ден да ги испиздам, ми рекоја: " А, па на непарен датум тргнува од Скопје и Тетово, дури дојди во Струга се префрла парен датум".
Тешко дека ќе најдеш. Ксамил нагло и неоправдано рипнаа цените на сместување за до 20-30е од вечер сезонава. "Албански Малдиви" на ТикТок дигна цена, а луѓево кога ќе дојдат се разочаруваат дека нема ни М од Малдиви, дека е погрешно прикажано. Ние пак годинава резервиравме за Саранда бидејќи е поевтино и сакавме секој ден на плажа во Ксамил ама како што гледам 20е за скапани лежалки без личен простор, може секој ден надолу накај Лукове да си одиме.
За сместување и лежалки се поевтини малку од Ксамил, а за храна и пијалоци е исто по маркети, а по ресторани можеби во Саранда поскапо.
Zdravo, sakam da ve prasam kako e patot za Ksamil od Ohrid t.e. preku Albanija. Velat deka e loso no slusnav deka lani pri kraj na letoto otvorile avtopat. E sega mi treba sovet od nekoj sto bil posle toa odnosno po toj avtopat, dali sega e dobar patot ili podobra opcija e da se odi preku Grcija?
Дали може со картичка да се плаќа Ксамил по ресторани барови маркети или бараат кеш повеќе?првпат одам
Здраво! Може да ми пише некој што има отидено во Ксамил, каде се наоѓаат дивите плажи за ставање на свој чадор и лежалка?