Јас купив пред некој ден од Зегин Хелти Фуд,органски, околу 70,80ден тегличка, сварен готов за правење хумус.
Женски од кое интегрално брашно сте задоволни? Да ми препорачате некое добро? Јас го купував на Жито Алтан, но не можам подолго време да го најдам по маркетите, а од тоа на Камко не сум задоволна.
Женски дали некој знае како да си направам домашен хумус од наут во конзерва? Некој испробан рецепт...
Жени дали можам да направам торта недела-две унапред и да ја замрзнам а потоа да ја украсувам со фондан.Дали може дури е замрзната да се покрие со фондан или треба да се опушти прво во фрижидер?
Јас искрено не би ти препорачала , сепак се работи за јајца. Две недели да стои бар по мене е многу. Јас не би ризикувала.
Во блендер стави го наутот со дел од водата од конзерва, додај сол и зачини по избор, сок од половина лимон, 2-3 лажици таан, 1 лажица сенф, 4-5 лажици маслиново масло (можеш и лукче ако си љубител на истото) и изблендирај. Вода додавај по потреба додека не добиеш кремаста структура.
Vo obicno tavce na malku zejtin ke poprzis maku kromid. Potoa ke stavis kompiri, morkovi zlatna mesavina i pecurki. Pa ke stavis mlaka voda kolku da gi pokrie, sol i vegeta i nekoj zacin ako sakas plus po izbor. I da se zapecat, se nadevam dobro objasniv.
Da se zapecat dodeka vodata ne ispari taka? Dane treba ao aluminiumska folija da gi pokrijam dodeka se vo rerna,dane izgirat od gore??
Имам свинска коленица. Со што да ја комбинирам? Се мислев варена со грашок како манџа ама гледам сите ја печат. Некоја идеја ?