1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. cvekence123

    cvekence123 Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Пол:
    Женски

    Фала ти многу,сега ќе видам :)
     
    На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

    Bozica1980 Форумски идол

    Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    6.642
    Допаѓања:
    251.424
    Пол:
    Женски
    Шампињони од отворена тегла колку време може да се користат?
     
  3. jok

    jok Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    896
    Aко се потопени во течност би требало со недели. И теглата да е во фрижидер или на друго ладно место.
     
    На mal.ecka и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  4. Ма.нев

    Ма.нев Истакнат член

    Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Пол:
    Машки
    Кулинарски совет:
    За да направите убаво пире (кое првпат и јас го направив вака пред 10тина дена) најдобро е да го исечкате компирот на мали коцки и да го ставите да се вари во млеко. Кога ќе го издробите компирот откако ќе се свари, ставете путер и вегета и уште малку промешајте за да се стопи путерот и ќе добиете одличен ручек.
     
    На pianogirl, marchi-cool и Love 83 им се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

    lovestoneddd Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.587
    Пол:
    Женски
    Уште полесно, нема потреба да се вари во млеко.
    Откако ќе се сварат компирите во вода, се пасираат убаво и се полеваат со врело млеко во кое се растопува путер. Само полиеш, додадеш зачини што сакаш,едно јајце живо ставам, вегета обавезно и бибер малце, и јас плус со миксер ја матам смесата, перфекција.
    Пробај.
     
    На duffi, Love 83, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Emy867

    Emy867 Форумски идол

    Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    93.762
    Готовите смрзнати лиснати за печење да ги одмрзнувам или?
     
  7. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.025
    Допаѓања:
    198.998
    Пол:
    Женски
    Јас директно ги ставам. Прво ја уклучувам рерната на потребната температура, ги редам лиснатите и ги ставам. Не чекам да се загрее рерната до крај, туку малку само. Прво ќе се одмрзнат, после ќе се испечат.
     
    На mal.ecka и Emy867 им се допаѓа ова.
  8. orhideea

    orhideea Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.494
    Јас директно ги ставам во релна.
     
    На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

    forumce Форумски идол

    Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.101
    Допаѓања:
    37.572
    Пол:
    Женски
    Дирекно ги става во загреана рерна на 220 степени
     
    На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Xana1318

    Xana1318 Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    98
    Пол:
    Женски
    Dami da ne imate recept za seker pare bez pecenje
    Gledav edno na turski nacin
    I mi bese mnogu ubavo mislam so kori go pravea.
    Ako imate pisete :)
     
  11. 1992g

    1992g Популарен член

    Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Пол:
    Женски
    Некој убав домашен рецепт за сладолед ?
     
  12. marchi-cool

    marchi-cool Форумски идол

    Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.889
    Допаѓања:
    14.246
    Пол:
    Женски
    јас ставам и малку лукче. Многу поубав вкус му дава
     
    На Ма.нев му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Salome

    Salome Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    10.293
    Пол:
    Женски
    Некоја рецепта за супа со просо ако имате да ми дадете?:)
     
  14. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Сте правеле ли сарма од лист од лешник?На една група на фб за јадење имаат постирано таква сарма ама детлно рецептот го нема,само во коментари нафрално,као треба прво да се обарат листовите.Ама ме интересираат детали.
     
  15. Ма.нев

    Ма.нев Истакнат член

    Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Пол:
    Машки
    Идеи за пирошки, освен салама и кашкавал, што друго да се додаде?
     
  16. boo3

    boo3 Популарен член

    Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    4.443
    Пол:
    Женски
    Кисели краставички и павлака.
     
    На Ма.нев му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jok

    jok Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    896
    Јас немам правено. Ама сигурно се прави кaко другите сарми. Иста постапка.
    Имам книга со рецепти, прави сарма од различни листови ( зелка обична, кисела, лист од липа, кељ, листови зелена салата). Постапката е секаде иста. може да има нијанси.
    Да се става само еден вид месо или 2 вида . Со јајце или без јајце,
     
  18. Tina22m

    Tina22m Активен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    36
    Пол:
    Женски
    Женски, знаете кај можам да купам целер и тоа во поголеми количини?
     
  19. jasbi

    jasbi Популарен член

    Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.571
    Пол:
    Женски
    Spanak, sirenje, jajce ili sirenje i jajce samo ako ne si ljubitel na spanak
     
  20. Imagina

    Imagina Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    123
    Пол:
    Женски
    Можеш од тезги на пазар од локални пазарџии, или пак ако ти е за на големо да побараш од каде што купуваат пазарџиите за препродажба...
     
    На Tina22m му/ѝ се допаѓа ова.