Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. manako1

    manako1 Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    41.986
    Пол:
    Женски
    Во масло упржувам кромид,мелено месо,ориз,вегета,црн пипер,црвен пипер. Јас обични пошироки зелени пиперки полнам или црвени што се за ајвар,ги затворам со парче компир. Ги редам во тавчето,додавам вода и во релна да се печат. Некогаш ако ми остане вода додавам брашно,масло и црвен пипер и се згуснуваат. received_1528741957205904.jpeg received_1820784838001613.jpeg
     
    На SunnyGirl2, Girl-Rabbit, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Matotheja

    Matotheja Истакнат член

    Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    8.027
    Пол:
    Женски
    Фала!
     
    На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SofiMar_

    SofiMar_ Популарен член

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    48.129
    Пол:
    Женски
    Итно! :D Зелник се премачкува ли со нешто одозгора пред да се стави на печење?
     
  4. Love 83

    Love 83 Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    13.652
    Пол:
    Женски
    Јас секогаш попрскувам малку со зејтин пред да печам и кога ќе се испече покривам кратко со влажна крпа зашто не го сакаме многу крцкав :)
     
    На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SofiMar_

    SofiMar_ Популарен член

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    48.129
    Пол:
    Женски
    Најдов заборавено пакетче неотворени кори за баклава во фрижидер. Не пишува на нив рок, вака супер си изгледаат меки се и немаат мувла. Неколку месеци сигурно седат во фрижидер. Да ги искористам за нешто или да ги фрлам? А баш сакав штрудла со јаболко да направам. :wasntme:
     
  6. AngelOfArh

    AngelOfArh Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    8.685
    Допаѓања:
    47.847
    Пол:
    Женски
    Ако биле во замрзнувач можеш, плус од рокот имаат 6м во замрзнувач. Па ако се уште меки и немаат ништо на нив, онда не ги мисли.
     
  7. Kataklinkers

    Kataklinkers Популарен член

    Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    4.413
    Рецепт за свилени пиперки? Оние ајварските што стојат во оцет, па после една по една во врел зејтин. Не ја знам точната количина на оцет и вода.
     
  8. SofiMar_

    SofiMar_ Популарен член

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    48.129
    Пол:
    Женски
    Кифли замрзнувате дури се врели или да се подизладат малце?
     
  9. manako1

    manako1 Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    41.986
    Пол:
    Женски
    Јас ги замрзнувам млаки,потоа одмрзнати се како тогаш правени.
     
    На SunnyGirl2 и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

    AngelOfArh Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    8.685
    Допаѓања:
    47.847
    Пол:
    Женски
    Свекрва ги мрзне топли, не да чурат нормално, ама топли и после на собна тт мислиш сега си ги правел.
     
    На SunnyGirl2 и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  11. RAK91

    RAK91 Активен член

    Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    144
    Пол:
    Женски
    Каде може да се најде прашак за панакота?

    Имаше едно време во Кам/Кипер сега ни таму, ниту пак во Веро.
     
  12. AngelOfArh

    AngelOfArh Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    8.685
    Допаѓања:
    47.847
    Пол:
    Женски
    Има у Кам, кај што се бадеми, лешници, семки, зачини за благо, во мали кутии се. Има и во Рамстор во кесички од Долчела. Побарај убаво има.
     
    На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RAK91

    RAK91 Активен член

    Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    144
    Пол:
    Женски
    Најдов во Кам, сега стигнале со новата роба.

    Ти благодарам :)
     
  14. g8lQQk

    g8lQQk Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    4.920
    Пол:
    Женски
    Женски, дајте некој испробан рецепт за оние кнедли од гриз за супа ?
    Правев вчера по еден рецепт од youtube, како камчиња ми излегоа.
     
  15. Love 83

    Love 83 Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    13.652
    Пол:
    Женски
    Да ти кажам јас ги правам наједноставно ,па супер меки ми излегуваат.Матам едно јајце со вилушка ,ставам малку зејтин ,зачини по избор и гриз .Смесата ја оставам малку потечна и да одстои извесно време (може и во фрижидер ) зашто од гризот ќе се згусне и со лажиче ги пуштам во супата .
     
    На Sexybaby86 и g8lQQk им се допаѓа ова.
  16. g8lQQk

    g8lQQk Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    4.920
    Пол:
    Женски
    Благодарам, ќе пробам да ги направам така.
    Оној јас што го пробав од јутубе беше со путер, па се мати посебно белка, посебно жолчка бла бла ....и на крај камчиња :rofl:
     
    На Sexybaby86 и Love 83 им се допаѓа ова.
  17. Love 83

    Love 83 Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    13.652
    Пол:
    Женски
    Пробај ,ќе видиш ,мајка ми од секогаш вака ги правела и нема утка.Само да пазиш да не биде смесата многу густа :)
     
    На g8lQQk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. piksooki

    piksooki Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    7.064
    Пол:
    Женски
    Правам колачи со мед и корнфлекс
    Внатре ќе ставам:
    Мед
    Корнфлекс
    Маргарин
    Шеќер
    Прво маргаринот и шеќерот да ги стопам па после да додадам се или како?
    Хелп:D
     
    На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saraahh

    Saraahh Истакнат член

    Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    776
    Некои идеи како да ги искористам свежите печурки? Денес за ручек ги искористив пола.
     
  20. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    14.550
    Допаѓања:
    71.797
    Пол:
    Женски
    Извади им ги дршките, наполни ги со кашкавал, сирење, што и да ти се наоѓа по дома, стави зачини по избор (јас им ставам бибер и оригано), стави ги кратко во рерна колку да се потпечат и тоа е тоа.
     
    На Saraahh му/ѝ се допаѓа ова.