Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. НаталиЛили

    НаталиЛили Популарен член

    Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    6.186
    Пол:
    Женски
    Со маргарин кристал.
    Одма кога ќе ги извадиш од рерна ќе ги премачкаш.
     
    На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SofiMar_

    SofiMar_ Популарен член

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    48.852
    Пол:
    Женски
    Може некој да ми каже како се прави телешка чорба како по ресторани што ја прават? :D
     
  3. Leroy

    Leroy Активен член

    Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    84
    Пол:
    Женски
    Nekoj da mi kazi recept so cokoladni kocki so kokos ( ama da ne se mnogu mrsni ). :)
     
  4. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    8.975
    Допаѓања:
    108.831
    На Leroy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

    1209 Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.029
    Допаѓања:
    22.859
    Пол:
    Женски
    Жени помош, утре после работа сум на божиќна вечера кај колеги, сакам да однесам нешто традиционално од нашата кујна и се одлучив за пита со спанаќ и сирење во лиснато тесто,ама иам мака, на работа сум од 10 цел ден и директно одам од таму, неам начин како да се вратам и да спремам утре, на работа иам кујна и фрижидер каде можам да ја чувам цел ден. Дали е изводливо да ја запечам ама не скроз и да ја замрзнам па таму само да ја допечам, или пак да ја испечам скорз и да ја замрзнам и таму само да ја згрееме...некоја идеја?
     
  6. НаталиЛили

    НаталиЛили Популарен член

    Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    6.186
    Пол:
    Женски
    Испечи и смрзни, па после ќе ја згреете.
     
  7. Saraahh

    Saraahh Популарен член

    Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    1.106
    Дали во Кам, Стокомак има прехрамбена боја?
     
  8. Marija_Magdalena

    Marija_Magdalena Истакнат член

    Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.452
    Пол:
    Женски
    Феминки ми треба помош, сакам да направам двобоен колач, е сега да не се измешаат боите се користи сепаратор, најдов еден таков рецепт на италијански, за што се работи? еве линк од рецептот
    https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/dolci-e-dessert/plumcake-bicolore/
     
  9. Leo-nora

    Leo-nora Популарен член

    Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    997
    Пол:
    Женски
    Kako da prigotvam polneti peceni tikvicki.. so pecurki morkovce i sl..
    Bez meleno meso, pilesko meso ili bilo kakvo...?
     
  10. Sofi.ja

    Sofi.ja Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    7.231
    Имам:
    Бисквити, пудинг од ванила, шеќер во прав, гриз, суво грозје, ванила,пециво,брашно, шлаг крем,млеко,путер,мед,јајца, крем од лешник, кокос...
    Некоја рецепта за благо?
    Може и некоја состојка плус да има,ќе докупиме :)
     
  11. LadyLollypop

    LadyLollypop Истакнат член

    Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    1.019
    Пол:
    Женски
    Девојки во замрзнувач имам цела главица карфиол веќе недела дена. Кажете ми некој вкусен рецепт. :)
     
  12. jok

    jok Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    697
    Кога ќе се одмрзне подели го на парчиња. Секое парче, поховај во јајце, презла ( подобро е брашно за палента). Пред да се јаде може да се стави оцет и лукче на парчињата.
    Можеш да го јадеш како прилог со било какво месо, а може и самостојно.
     
    На LadyLollypop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. didisi

    didisi Популарен член

    Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    3.016
    Рецепт некој за свинско печење... Се полева со пиво или бело вино?
     
  14. LadyLollypop

    LadyLollypop Истакнат член

    Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    1.019
    Пол:
    Женски
    Можеш и со бело, црно вино и може и со пиво :)
     
    На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jok

    jok Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    697
    Свеедно е. Дали со пиво, дали со вино. Иако мене повеќе ми оди живина со пиво. А другите меса со вино.
    Го мачкаш со зачини што имаш дома. Можеш да ставиш во тавата со месото да се пече и зеленчук.
    Обавезно покриваш со капак или фолија. При крај ја вадиш, да добие коричка.
     
    На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladybug98

    Ladybug98 Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    1.412
    Пол:
    Женски
    Ми остана од смесата за баклава рендано чоколадо, ореви и гриз ама измешани се заедно. Дајте идеа што можам да направам со нив, а да не ги фрлам. Баклава не, уште имам :D
     
  17. Fallen.Angel

    Fallen.Angel Популарен член

    Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.666
    Ми треба шприц за украсување ама не оној за шлаг имам таков. Гледам по интернет во шриц ставаат растопено чоколадо и таа глазурата од белка што е . Значи некој шприц за погусти преливи. Каде да побарам? онлајн некаде сте сретнале ли?
     
  18. PrettyDramaQueen

    PrettyDramaQueen Истакнат член

    Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    4.120
    Пол:
    Женски
    Во џамбо има шприц за ројал ајсинг
     
    На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Avery

    Avery Популарен член

    Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    11.007
    Пол:
    Женски
    Некој рецепт за брзо, лесно и вкусно благо? :D
     
  20. nevermet18

    nevermet18 Популарен член

    Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    3.433
    Пол:
    Женски
    На Avery му/ѝ се допаѓа ова.