Мене овие ми се омилени. Рецепта уште од баба ми. https://forum.femina.mk/threads/Фем...повитица-кроасани.24946/page-197#post-3157054
Жени помош, утре после работа сум на божиќна вечера кај колеги, сакам да однесам нешто традиционално од нашата кујна и се одлучив за пита со спанаќ и сирење во лиснато тесто,ама иам мака, на работа сум од 10 цел ден и директно одам од таму, неам начин како да се вратам и да спремам утре, на работа иам кујна и фрижидер каде можам да ја чувам цел ден. Дали е изводливо да ја запечам ама не скроз и да ја замрзнам па таму само да ја допечам, или пак да ја испечам скорз и да ја замрзнам и таму само да ја згрееме...некоја идеја?
Феминки ми треба помош, сакам да направам двобоен колач, е сега да не се измешаат боите се користи сепаратор, најдов еден таков рецепт на италијански, за што се работи? еве линк од рецептот https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/dolci-e-dessert/plumcake-bicolore/
Kako da prigotvam polneti peceni tikvicki.. so pecurki morkovce i sl.. Bez meleno meso, pilesko meso ili bilo kakvo...?
Имам: Бисквити, пудинг од ванила, шеќер во прав, гриз, суво грозје, ванила,пециво,брашно, шлаг крем,млеко,путер,мед,јајца, крем од лешник, кокос... Некоја рецепта за благо? Може и некоја состојка плус да има,ќе докупиме
Кога ќе се одмрзне подели го на парчиња. Секое парче, поховај во јајце, презла ( подобро е брашно за палента). Пред да се јаде може да се стави оцет и лукче на парчињата. Можеш да го јадеш како прилог со било какво месо, а може и самостојно.
Свеедно е. Дали со пиво, дали со вино. Иако мене повеќе ми оди живина со пиво. А другите меса со вино. Го мачкаш со зачини што имаш дома. Можеш да ставиш во тавата со месото да се пече и зеленчук. Обавезно покриваш со капак или фолија. При крај ја вадиш, да добие коричка.
Ми остана од смесата за баклава рендано чоколадо, ореви и гриз ама измешани се заедно. Дајте идеа што можам да направам со нив, а да не ги фрлам. Баклава не, уште имам
Ми треба шприц за украсување ама не оној за шлаг имам таков. Гледам по интернет во шриц ставаат растопено чоколадо и таа глазурата од белка што е . Значи некој шприц за погусти преливи. Каде да побарам? онлајн некаде сте сретнале ли?
https://moirecepti.mk/post/бомбици-со-банани https://moirecepti.mk/post/брз-колач-од-кршен-пандишпан Ја сега овие ги читав.