Да ви кажам еден многу лесен рецепт, денеска го правев. 4 јајца се матат убаво со вилушка, се додава ваѓета, сол, ако сакате малку и црно пиперче, се ренда 200гр кашкавал, 100гр сирење и 100гр презела, сето се меша, се формираат мали топчиња јас ги направив како ќофтиња и се пржат.
феминки ми требс брз одговор, најдов на нет многу уба торта, е сеа во состојките наидов на buttermilk, па баш сакав да знам што е и ако може да се замени со друго
Buttermilk мислам дека е матеница,нешто слично на јогурт со покиселкаст вкус .Така да можеш да го замениш со јогурт . Верувам дека ќе нема некоја разлика
Ми треба пица тесто, ама да крцка, ко у пицерија. Ветив нешто, па сакам да го исполнам. Сакам да кажам, изгубив кладба.
Пробано ми е тестово, такво е крцкаво како од пицерија, само што мислам дека ако се печи во релна со вентилатор би било покрцкаво, во мојата рерна без вентилатор не ми излезе цело така.
А и некој сос за помфрит да не знаете? Порано со кечап го јадев, ама не знам зошто не можам да го поднесам вкусот на кечап веќе.
Сенф и мед (на една голема лажица сенф, додавам мало лажиче мед, отприлика таа ми е мерката), павлака со мајонез и оригано внатре. Можеш топена зденка со кашкавал или само кашкавал топен, друго ако ми текне ќе допишам. Убав е и Heinz BBQ сосот, не е како класичен кечап па ете ти замена ако ти здосадил класичниот.
@Ketchup Еве ти уште два соса мајонез, павлака, сенф павлака, намаз од рен Спојлер https://www.spar.si/online/delikatesni-hren-natureta-290g/p/368629, https://www.austriansupermarket.com/mautner-markhof-klassischer-kren го има во маркети , а вториот го има во Стокомак И можеш зачини како свеж босилок, мента, власец, мајчина душица, оригано Ги има свежи по пазари.
http://gotvi.mk/2016/12/12/brauni-kolac/ Овој го правам редовно,предобар е на Џејми Оливер е рецептот само што јас не ставам портокали,ѓумбири и чуда си го правам клод Пробај нема да згрешиш!
Правам пилешко во бел сос на мој начин. Пржам една главица кромид, додавам печурки, на крајот стек и зачини. Од кога ке се испржи убаво го тргам од шпорет и додавам мала павлака. (Ако го јадете веднаш додајте ја но не ја пржете. Ако не јадете веднаш не ја ставајте бидејќи месото ке ја упие)
https://www.google.com/amp/s/www.lifestylefood.com.au/recipes/15140/standby-brownies.amp Најдобриот според мене. Ако сакаш повеќе, барем дупла доза обавезно.