Морам малку да се надополнам. Чоколадата од Кам маркет, Леона, ги има два вида. На едните на составот им пишува дека имаат сурутка во прав, а на другите не (посните). Ова го кажувам од искуство, зашто се лизнав еднаш, мислејќи дека сите се посни. Разгледај и прочитај убаво. Разликата им е и во пакувањето, поточно во бојата. Ќе забележиш и сама . А за бело чоколадо, мислам дека нема посно.
Aj да прашам кој знае.Освен во Веро,каде на друго место можам да купам замрзнат багет? Ќе имам гости на вечера,па сакам лепчето да ми биде топло,тогаш да го испечам.
Состојки: 6 поголеми парчиња праз 100 грама сирење 4 јајца Подготовка: Празот се сецка на ситни парчиња и се пржи во загреана тава со зејтин. Откога ке се испржи убаво празот, на крај се додава издробеното сирење и јајцата. Се посолува со сол и црн бибер. (Немора точни количини ако си правиш само за тебе ) Пријатен ручек
Moжеш и само праз и ако имаш свинско да испржиш Баш вчера правев со јајца и сирење и така е убав,ама никогаш не мерам отприлика си ставам и јајца и праз и сирење
Издроби ситно и со маслинки измешај. Додади му сол, масло, лимон или оцет ако сакаш и кркај ... здраво е. А со јајца ... ќе запржиш прво празот ситно сецкан, ќе изматиш јајце, две ... ќе ги додадеш и зачиниш по желба. И со сиренце оди таман.
Дали некој знае, или пак има идеја за тоа како се прави мајонезот од 7мица?Мислам дека најмногу одам да јадам таму се поради тој мајонез
Не јадам на такви места, па незнам каков им е мајонезот но еве интересен совет: земи голем лажица Thommy мајонез и голема лажица кечап, по можност Heinz, но и пикантниот на Витаминка ќе заврши работа, измешај ги убаво и ќе добиеш вкусен (и калоричен ) розов сос.
луѓе, кога се полнат тиквичките, се варат ли прво да омекнат, или свежи како и пиперките се ставаат, па после тепсијата си се полни со вода??
Не се варат, свежи се полнат нема да можеш да ги полниш ако ги свариш прво. Исто како пиперките се прават
Кога Annath спона полнети пиперки. Колку точно се става доматис знае ли некој. Јас секогаш ставам колку што мислам и ми е секогаш многу
Проверено! Се додава лажичка сенф и лажичка кари на 7 лажици мајонез. Ако ти е прејако додади повеќе мајонез.
Ja сам се заљубила! Дали некој знае вака од лик каква е смесава? Ќе го частам тој што ќе ми најде рецепт. Го мислам колачов откако го видов, синојка со оваа слика заспав, со оваа се разбудив
Јас би играла вака Направиш прво тенок обичен пантишпањ колку за проба со 3 јајца, 3 лаж шеќер, малку пециво и 1-2 лаж брашно. Печеш на хартија и откако ќе го испечеш и изладиш би го пропрскала со проварено млеко околу 100гр со 2-3 лаж шеќер, за да не биде сува кората и се изедначи со мекоста на филот. Фил- би изматила хопла онаа најмала од 250мл или 500мл иако не сум обожавател на хопла може да пројдат и 3 матени шлага. Би додала 2 топени бели чоколади по можност Нестле и би ставила 100-150гр ситно сецкани ф`стаци (одозгора гледам дека јаготките се посолени со сецкани ф`стаци). Ако видам дека не се стега филот би ставила и 1 желатин. Немам и не сум видела шестоаголни калапи али може да пројде и правоаголна форма. Во тавче, модла или што и да е, ставам кора, ја пропрскувам со млеко благо, го ставам пола филот па јагоди па пак фил. Одозгора декорираш по желба. Интересен, овошен и освежувачки колач За ручек за 2-ца 1/4 или 1/3 е доволно да се стави. Јас за 3-4 души ставам пола пакување Томатело
Девојки,тато вчера донесе еден куп праски и знам дека ќе се расипат за неколку дена оти само јас ги јадам. Ако знаете некој лесен,брз рецепт со праски,напишете го,па да си направам,за да не се фрлат праските
Moj брз и најлесен рецепт за пица -павлака(пола) -сирење (отприлика 2 3 лажици) -леб( 5 6 кришки зависи колку ви е големо тавчето) -салама -кашкавал -оригано -маргарин се мачка тавата со зејтин..потоа лепчињата се мачаат со маргарин и потоа се сечат на коцкички потоа коцкичките т.е лебот се става во тавата..Потоа се ренда кашкавал и салама и се става врз лешчињата потоа се става павлаката и сирењето и на крај ориганото потоа се става тавата да се пече на 200 околу пола сааат.посируно за да откирете дали е готово е по мирисот така ја дознавам дали е готова мн брзо и лесно пишете во порака