Ти благодарам! Вакво нешто мислев, убава идеја е. За жал денес нема да имам толку време, но ќе го пробам некогаш.
Како да го снема вкусот на загорен грав? Успеав да го спасам на време ама тенџерето малку ми загорело и цел грав мириса на изгорено.
Се извинувам знам дека не е за тука прашањево ама дали некој знае дали дражираните кикирики се посни? Ви благодарам однапред
Треба да направиш три кори за торта од наведените состојки (колку што се напишани, за секоја кора по толку). Тоа ако правиш тркалезна торта, а ако правиш правоаголна, сите состојки ги матиш и печеш во плех од шпорет, ќе добиеш кора што ја делиш на три ленти.
Ke mi idat gosti ajde ve molam nekoj brzi idei za ubava salata , meso so nekoj sos i za nekoe interesno blago Sakam da napravam nesto vkusno za jadenje a i gostite da bidat iznenadeni, nekoj idei?
Салата најубава у свет, а и многу брза - 10 кисели краставички, 200грама солени пржени кикирики, 200г кисела павлака, 350 грама мајонез, 1 лажица сенф, сол и бибер. Првите две состојки ги ставаш во блендер и потоа ги додаваш останатите состојки. Се прави буквално за 5 минути, а превкусна, нема кој не ми рекол.
Имам телешки бут околу 600гр. Обично правам супа, па ориз со него, или го динстам, или манџа правам... Сега сакам да го испечам, во тава... не знам дали може така? Иначе се баш коцки телешки бут, не е некое парче.
Да, за динстано знам, ама баш за печење. Прв пат ова правам, ќе каже после стопанот што сум сторила Ставив иначе сол, вегета, малку лук, ловоров лист, масло и вода, па печам со фолија. Кога ќе го откријам ќе ставам моркови, а при крај смесичка од брашно со вегета, за како сос да испадне, и печурки. Па ќе кажам суд после што испаднало
Така би требало ок да ти е. Водишка и масло нека има, за да се „динста“ уз печењето. Инаку ќе ти отегави. Ние печеме со зеленчук бутови редовно, сега мм дојде со трчање. Вчера ростер за во рерна си купивме, денес во истиот маркет бутот бил на попуст. Денес не можело прекувремео да работам, во 16:59 да сум била спремна да идеме по бут Утре он ручек ќе готвел
Јас никако не го јадам, ама научив некои јадења за лепи За мене има печурки, моркови, кромиди, лукови....
Мори жаЉ ми е. Убаво е, ама после на плачење ме тера Битно ни по ХАСАП не третираат месо како мене. Тоа ракавици, врагови, сиЧко
Ми треба рецепт за везени пиперки во тегла. Некоја што има Макс ТВ ако може да врати и да го запише, сабајле околу на Сител проготвуваа во емисијата од 8:30 до кај 9 и нешто беше, ама не успеав да го запишам.