Дечки некој рецепт за нешто брзо блачко? Било што, само да не е со кори и филови по 2 саата што се прават
Исецкаш банана на кругчиња. Јагоди ако имаш, за комбинација со бананите. Ставиш во кеса за замрзнување бананите и јагодите едно 2 часа, па во блендер, ете ти супер здрав сладолед. Јас ставам и свежо нане малку, за шмек.
Нема на што. Кога ќе ставиш у фриз, раздели ги кругчињата, да не ти се слепат у купче. Можеш да додадеш што сакаш за комбинација, од тебе зависи.
400гр.мелен кекс,три банани со вилушка ги гмечиш,од таа смеса правиш тесто за бомбици и потоа топче по топче ги овалуваш во кокосово брашно
Има ли некоја финта во правење ружи мали со алатките за правење? Купив алатка ружа со таква кеса за правење, ништо не испадна, две три ружи излегоа оноа ништо не личи . Шлагот беше доволно цврст, сто пати пробав и не бива
Епа не се прави од шлаг тоа, се прави од buttercream icing. https://www.bbc.co.uk/food/recipes/basicbuttericing_73263 https://www.livewellbakeoften.com/how-to-make-buttercream-frosting/ Два дена се измучи, сори смешно ми дојде. Требаше да прашаш првиот пат
Два дена не се мачев , ама два саата добри беа . Прв пат не правам со алатки, до сега секогаш со шлаг ги правам, сега прв пат не испаднаа, најверојатно не требало така За шлагот не е дека доволно не го мутам, мене не ми се исти како порано, претходно беа поцврсти , не се истиот квалитет веројатно
еве ептен брза идеа за бомбици се изначудив на вкусот колку добри излегоа кога прочитав не ми штимаше дека има морков ама викам баш ќе ги пробам и одлично 2 големи моркови излупени 10 урми без семка 4 големи лажици овес 4 големи лажици кокос 1 полна рака бадеми околу 25 бадеми ставив превкусни и здрави првин морковот го изблендирав потоа ги додадов сите состојки повторно во блендерот на крај ја вадиш смесата и ролаш топчиЌи со овие мерки излегуваат околу 10 бомбички
Јас ставам една глава компир да се вари во манџата, после го блендирам со малку од водата и пак го враќам во тенџере.
За ова сум слушнала, ама има ли објаснување зошто е нездрава запршката? Демек пржено брашно? Па и во похување се пржи. Ако има некој објаснување баш би сакала да знам.
- 1 лажичка грчки јогурт, 1 лажичка хумус, 1 лажичка сенф, малку маслиново. - 1 мала конзерва наут, јаболков оцет, 1 голема лажица маслиново масло, сол, бибер, копар или босилек тоа што имам, во блендер и на крај тури го во салатата. - не знам дали има кај нас pomegranate molasses, во последно доста често посегнувам по него, кога правам микс на зелена салата, доматчиња и ако не ме мрзи краставичка ситно сецкана. Полиено со тоа и малку маслиново.
Vo momentot pravam torta no filot mi ispadna voden, dodadov seker vo prav no isto ispadna Ne znam kolku se primekja na slikata no vodeno e i ne znam kako da go popravam, momentalno e vo friziderot