Имам 500гр сецкано свинско, 1 страк праз и конзерва шампињони. Како да ги спремам? Сакам пржено се заедно. Да го сварам прво месото, па на страна да пржам праз, печурките па да го додадам месото? Или печено? Хелп.
Можеш да го испржиш месото со празот, така е многу убаво. Во тавче на масло ќе го ставиш да се пржи месото додека не зарумени малку, потоа ќе го додадеш празот предходно изчистен и исечен на парчиња, да се пржи заедно. Кога ќе омекне празот ќе знаеш дека е готово. Кога ќе е изпржно веќе при крај си додаваш зачини по желба. А еве ти и друг предлог, можеш да го динсташ свинското. Запржи во некое тавче/тенџере (со капак) кродмид, блага пиперка, морков (ако имаш) и печурките потоа додај го месото и пржи се заедно, да се запржи убаво. Потоа додај топла вода, некаде до пола од прженото и да се динста на тивко 2/3 саати. Повремено проверувај ако зафали додавај по малку топла вода. Кога ќе омекне месото и се двои ќе знаеш дека е готово и зачини на крај.
Sakav da napravam solenki no koga veke zavrsiv so testoto primetiv deka zaboraviv da go stavam zejtinot Ima li spas za ova testo i dali ke ispadne bilo sto od nego?
Здраво,можеби малце покасно,има спас со тоа што пред да се печат ќе ставите маргарин одозгора и плус ќе бидат многу меки
Здраво.. сакам да прашам дали знаете како се приготвува луковица (бела течност со мирис на лук) кој се додава во чорба и тоа се додава одкако чорбата е сервирана
јас го имам пробано во ресторан.. само да прашам вода да не треба да се додаде и колку се става оцет?
Вода не, ама се останато по вкус и количина. Зависи колку чорба имаш и колку ќе јадете. Свекрва ми з јагнешка го прави со балсамико и мене исто ми е убаво, ама дава лоша боја на чорбата.
Здраво дали знаете каде можам да најдам супа од тиква во кесичка без разлика на фирмата?? Имам проверено во супер кит го и ги нема
Исто сум барала и јас но не најдов и почнав дома сама да си ја приготвувам. Можеби има во Скопје по големите маркети..