Женски дајте ми предлог со што би комбинирале шарска? Како ми искомбинирал цел ручек? Ќе имам гости, они сакаат такви работи, па 100% ќе пржам шарска ама што друго да ставам а да биде ни премалку ни премногу
Можеш да ја сервираш со помфрит, печен компир, пире, ориз или само со марула, морков, зелка краставички и домати наоколу.
Кајмак врз плескавицата, помфрит, и од страна како декорација може домат и краставица до помфритот.. Фурнарини исто идат во оваа комбинација наместо класичен леб.
Бива ако ги правиш во калап. Инаку рецептот е колку гр хопла толку чоколадо на пр. 500 гр хопла 5 чоколада за готвење а за да биде по цврсто може и едно плус да ставиш. Се стоплува хоплата до степен на вриење се трга од оган се става чоколадото и се меша убаво да се истопи и се става да се излади убаво. А доколку сакаш ептен како глазура може со малце оладен но сепак течен да ги брцкаш колачите во ганашот.
Во КАМ мислам дека имаше некоја растителна замена за слатка павлака. Не сум 100% сигурна. Стоеше во вертикалните фрижидери во делот за растителни производи.
Имам правено еднаш за торта со кухинско бело ми беше баш глазура течна ама после се стврднува и беше многу вкусно,го разлеав низ цела торта одозгора.
Ама мене ми треба за торта онаква што се мути како шлаг да бидне, а оваа изгледа како кисела павлака само што е слатка.
Некаде гледав рецепт за шлаг од аквафаба, прогуглај може ќе ти излезе. Или побарај по групите за вегани на фб. Ќе ја означам @theowndemon, можеби таа може да помогне.
Немам праено ваков посен, ама према то шо имам гледано по видеа да, со течност од наут можи да се напрај и некои прат од кокосово млеко ама она шо е canned помасното, не тетрапак. Конкретен рецепт немам али пиши на англиски whipped cream vegan и ќе најдиш. Сем ако не мислиш на whipped cream.
Ми се изгуби рецептот со кифлите од баба ми, а секоја година ги правиме и го памтам поголемиот дел ама никако не ми текнува колку јајца се ставаа. Некоја случајно да не има сличен рецепт да ми помогне? Имено од тоа што памтам состојките беа: млеко(е сега тука не сум сигурна дали беше 500мл или 700мл, мислам 500 беа), брашно околу кило, квасец, лажичка шеќер, сол, и јајцата ама не знам дали беа 2 или 3 и зејтин 12 големи лажици.
На кило брашно стави 1 цело јајце и 2 белки, со жолчките ќе ги мачкаш. На кило брашно 500мл вода или млеко ама плус од тоа за зафаќање на квасецот ти треба.
Дали некој има пробано дома да суши резанки лимон, портокал? На кој начин и температура е успешно? Има ли посен путер?