Вакви мешавини често користам во салати со марула и туна како екстра зеленчук. Не мора туна, може и само марула и краставица и зеленчукот од конзервава.
Не знам, не сум ги користела така. Можеби во бел сос за тестенини не би било лошо. Исто не е лош предлогот на @Kasiopaja221 за тортиљи.
Споделете рецепт за ќофтиња? Имам мелено месо во фрижидер повеќе од 2 месеци, да го фрлам или ќе го биде?
nema gajle ,odmrzni go,znaes kromid,vegeta,crn piper,edno jajce,prezla,bukovska piper ,ako sakas i nane ama nema potreba,malku kisela voda,se zaedno izmesi i mozes i kaskaval ako sakas toa veke e druga prikazna,i tavceto i przi
Пилешко филе исечено на тенки парчиња. Најдобро е претходно маринирано во маслиново, малку млеко ,мајонез и зачини. Ама ако немаш време да стои и не мора. Зачини само по вкус, зенчукова мешавина, црн пипер, корн флекс раздроби го убаво. Валкаш прво во јајце, па брашно, па корнфлекс. И пржиш. Настрана направи си сос од лажица мед, сенф и мајонез. Купи лепињи и на тава со малку масло испечи ги од двете страни, да омекнат и порумеат, сосем малку.Ако ставаш кашкавал, прво во лепињата парче кашкавал, па во микро да се растопи. После редиш од пилешкото, сосот, кисели краставички, кечап, мајонез по желба.
Благодарение на тебе маж пројаде пилешко . Додуше не ни знае дека јадеше пилешко, со цел ум поверува дека е телеЧЕ. Прекраснотии беше сендвичов. Браво сваќе
150гр пченкарно брашно 170гр обично брашно 2 јајца 1 пециво 1 мала лажичка сол 300мл млеко ама можеш и јогурт 100мл зејтин По овој рецепт правам и секогаш ми излева преубаво. За филот стави си што сакаш, јас обично ставам сиренце. Знам некогаш да ставам и зденки, исто така е превкусно Ќе ја намрсиш тавата убаво со зејтин и печиш на 200 степени околу 25/30 минути